Mbappé rekordot dönthet a Real Madridnál még a pályára lépés előtt

A Real Madrid, a La Liga és a Bajnokok Ligája címvédője, július 16-án, délben mutatja be új játékosát, Kylian Mbappét a Santiago Bernabéu Stadionban. A Marca információi szerint a francia sztárjátékos érkezése óriási várakozást keltett, ami a nevével ellátott mezek eladási rekordjának megdöntéséhez vezethet a klub hivatalos szurkolói boltjában.

Mbappé a Real Madridban a 9-es számú mezben fog játszani, amelyet korábban Cristiano Ronaldo is viselt, bár ő csak azért, mert a 7-es mez akkoriban nem volt szabad. A francia válogatottban a 10-es számot viselő játékos a Luka Modric iránti tiszteletből nem kérte a horvát játékostól, hogy cseréljen vele mezszámot.

A Marca szerint a 9-es számú Mbappé-mezek iránti érdeklődés annyira magas volt, hogy a Real Madrid webáruháza összeomlott a bejelentés után percekkel. A klubnak figyelmeztetnie kellett a vásárlókat, hogy a rendkívüli kereslet miatt jelentős késedelmek várhatók a rendelések kiszállításában. Más sztárjátékosok, mint Jude Bellingham és Vinícius Júnior esetében a szállítási idő lényegesen rövidebb volt, míg a Mbappé-mezekre akár másfél hónapot is várni kell.

A Marca úgy véli, hogy a szurkolók lelkesedése révén a Mbappé-mezek eladási rekordot dönthetnek a klub történetében, ami különösen figyelemre méltó, tekintettel arra, hogy korábban olyan világsztárok, mint Cristiano Ronaldo, David Beckham és Zinédine Zidane érkezésekor is hatalmas érdeklődés övezte a mezek értékesítését.

A 2024-es Európa-bajnokság elődöntőjében a spanyolok elleni vereség után Mbappé csalódottan nyilatkozott, mondván, hogy bár az volt a céljuk, hogy Európa-bajnokok legyenek, ez nem sikerült, így kudarcot vallottak. Hozzátette, hogy a futballban előfordulnak ilyen pillanatok, és most pihenésre és regenerálódásra van szüksége. Az elődöntőben orrsérülése ellenére maszk nélkül lépett pályára, és saját bevallása szerint nem játszott jól a tornán.