Vágó Fanni: Hihetetlen, hogy az angolok döntőbe jutottak

Sokszor igazságtalan a sport, számomra hihetetlen, hogy az angolok konkrétan az egész tornán egyetlen jó félidővel a döntőben vannak. A spanyolok érdemeit nem lehet elvenni, hiszen végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, és nagy valószínűséggel meg is fogják nyerni a finálét.

A sportban egy döntő mindig más, és semmit sem ér az addig mutatott játék, ha ott nem tudják kihasználni a lehetőségeket. Az angolok valószínűleg a biztonságra fognak játszani, különösen Spanyolország ellen, amely ha területet kap, szinte kivégzi az ellenfelét. Az elődöntők izgalmakat és gólokat hoztak, ellentétben az előző körrel, ahol a csapatok túlóvatosak voltak. Az elődöntőkben láthattuk, hogy a spanyolok és az angolok döntőbe jutása sem volt olyan egyértelmű, kiélezett mérkőzések voltak.

Érdekes és hihetetlen, hogy milyen szerencsés vagy szerencsétlen tényezők sorozata kellett ahhoz, hogy Dani Olmo, a „beugró” játékos, egy nemzet hőse legyen. Ha Pedri egészséges marad, Olmo valószínűleg kevesebb szerepet kapna, de így gólpasszaival és góljaival segítette csapatát a döntőbe jutni. Nagy taktikai csatát várok az aranycsatában, ami akár a 11-es rúgásokig is elhúzódhat, leginkább az angolok tutizós taktikája miatt. Reménykedem, hogy a futball hosszú távon igazságos lesz, és a kezdeményező játékot fogja jutalmazni.

: Vágó Fanni, futballista