Mindössze 15 éves, de máris profi szerződést kapott a Győrből indult futballtehetség

A DAC tizenöt éves saját nevelésű futballistája, Bősze Levente aláírta pályafutása első profi szerződését. A dunaszerdahelyi klub 2027. június 30-ig szóló megállapodást kötött az ifjú futballistával – számolt be a szlovákiai élvonalban szereplő egyesület hivatalos honlapja.

Bősze Levente Győrben született, és az ETO FC színeiben ismerkedett meg a labdarúgás alapvető elemeivel. A magyar játékos négy évvel ezelőtt kezdett el futballozni a DAC akadémiáján. Tizenöt éves kora ellenére az elmúlt idényben már az U19-es utánpótláscsapatot erősítette, és pályára lépett a magyar U16-os válogatottban is, ahol Szlovénia ellen győztes gólt szerzett. A közép-európai szinten is a kiemelkedő tehetségek közé tartozó támadó középpályás legnagyobb erénye a komplexitása – írja róla a dunaszerdahelyiek bejelentése alapján az nb1.hu.

"Nagyon örültem a szerződésnek, hiszen évek óta vágytam rá. Boldog vagyok, hogy eljutottam idáig, a kemény munkának most beérett a gyümölcse. Már két felkészülési mérkőzést is játszottam az A-csapattal, nagy magabiztosságot ad, hogy már „papíron is” ide tartozom. A csapattársaim nagyon befogadók voltak. Szeretnék tétmérkőzésen is bizonyítani. Mindent megteszek azért, hogy minél több meccsen lépjek majd pályára, és ezeken kihozzam magamból a maximumot. Izgatottan várom, hogy pályára léphessek a szurkolóink előtt" – mondta Bősze Levente a dunaszerdahelyi klub honlapjának a szerződése aláírását követően.