Ronald Koeman bírálja a videóbírót az angolok elleni meccs után

Ronald Koeman, a holland válogatott szövetségi kapitánya szerint a videóbíró rendszer tönkreteszi a futballt, miután a holland csapat 2-1-re vereséget szenvedett az angoloktól az Európa-bajnokság elődöntőjében.

A hollandok korán vezetést szereztek Xavi Simons góljával, de az angolok egy vitatható tizenegyesből egyenlítettek, amit Koeman szerint hazájukban sosem ítéltek volna meg. A holland kapitány kifejtette, hogy Harry Kane és Denzel Dumfries összeért a cipőikkel, miután Kane elrúgta a labdát, és ezért nem lett volna szabad büntetőt ítélni. Koeman a BBC-nek nyilatkozva kritizálta a VAR-t, mondván, hogy ez a technológia megnehezíti a játékot.

Az ITV szakértője, Gary Neville, aki korábban az angol válogatott védője volt, szintén kritizálta a döntést, úgy vélekedve, hogy Dumfries csupán blokkolni akarta a lövést, és nem érdemelt büntetőt. Jamie Carragher, egy másik volt angol válogatott védő is hasonló véleményen volt, és az egykori csatár Alan Shearer is csatlakozott hozzájuk, szerinte Dumfries csak blokkolni akart, ezért nem jár büntető.

Virgil van Dijk, a holland válogatott és a Liverpool csapatkapitánya szerint a tizenegyes volt a mérkőzés fordulópontja, és úgy érezte, hogy több téves játékvezetői döntés is született a holland csapat kárára, de nem kívánt a bírói ítéletekről beszélni.

Az angol válogatott a győzelemmel bejutott az Európa-bajnoki döntőbe, ahol a spanyol csapattal mérkőznek meg. Az angol válogatott és a tévés szakértők viszonya nem túl felhőtlen, a keret tagjai szerint a csapat játéka miatt fanyalgó szakértőknek el kellene gondolkodniuk azon, hogy ők milyen eredményeket értek el játékosként a válogatottban. A kilencvenes évek angol válogatottja egy vb-negyedik helyet és egy Eb-elődöntőt tudott felmutatni, míg a mostani egy vb-negyedik helyet és két Eb-döntőt, amelyből az egyikből vasárnap még győzelem is lehet.