Dárdai Pál véleménye a magyar válogatott Eb-szerepléséről

Dárdai Pál, a korábbi szövetségi kapitány szerint nem feltétlenül baj, hogy a magyar válogatott nem jutott tovább az Európa-bajnokság csoportköréből, mivel ezáltal nagyobb elánnal kezdhetik meg a világbajnoki selejtezőket.

Dárdai az M4 Sportnak adott interjúban elmondta, hogy a válogatott játékosok jó közegben vannak, szeretik egymást, és bár szerencsével akár még egy meccset is játszhattak volna az Eb-n, a lényeg, hogy a fiataloknak legyenek példaképeik, és jelenleg vannak is ilyenek. Hozzátette, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány évek óta jól dolgozik a csapattal, és a szurkolók is elégedettek vele. Dárdai Mártonnal, a válogatott védőjével azonban az Eb óta nem sokat tudott beszélni, mivel ő szabadságon van és csak szerdán csatlakozik a Herthához.

A korábbi kapitány szerint a Svájc elleni mérkőzésen még reménykedett egy pontszerzésben, de végül úgy érezte, hogy a csapat nem teljesített a lehetőségekhez mérten. Megjegyezte, hogy a spanyol és a svájci csapatok aktív játékot játszanak, míg a többiek inkább az ellenfél hibáira várnak. Dárdai külön kiemelte a spanyol válogatottat, mondván, hogy ők megmutatták az embereknek, hogy a futball nem csak a letámadásokról és a kontrákról szól, hanem van helye a játékkészségnek is.

Az interjúban Dárdai Pál az Európa-bajnokság döntőjéről is beszélt, ahol a spanyolok dominanciáját és az angolok kitartását emelte ki. Úgy vélekedett, hogy a spanyol–angol döntő érdekes csata lesz, ahol a spanyolok a játékot irányítják majd, míg az angolok kivárnak. Hozzátette, hogy az angolok az utolsó meccsükön jól játszottak, és ha ezt folytatják, akár meg is nyerhetik az Európa-bajnokságot.