Szerdán eljön a nagy pillanat: a Premier League saját gyártású magazinjában, a Premier League Storiesban Szoboszlai Dominik lesz a főszereplő. A magyar válogatott és a Liverpool középpályásának eddigi útját feldolgozó epizódot szerdán a Spíler TV-n, pénteken az Arena 4-en láthatják a nézők, - írta meg a sportal.hu.

Az időzítés aligha lehetne tökéletesebb.

A magyar válogatott csütörtökön, a Bulgária elleni idegenbeli 2–2-es döntetlennek köszönhetően kiharcolta az Európa-bajnoki részvételt, a csapatkapitányi karszalagot pedig az a Szoboszlai Dominik viselte a selejtezősorozatban, aki 2020 őszén az Izland elleni Eb-pótselejtezőn kilőtte a nemzeti csapatot az Európa-bajnokságra – és aki aztán sérülés miatt nem léphetett pályára a kontinenstornán.

A Premier League saját gyártású magazinja arra tesz kísérletet, hogy 27 percben meséljen el egy nem mindennapi igaz történetet. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az angol stáb októberben látogatott Magyarországra, ahol többek között Telkiben, Budapesten és Székesfehérváron is forgatott, a saját gyártású dokumentumfilm-sorozatában, az angol élvonal főszereplőit bemutató Premier League Stories következő epizódjában ugyanis a magyar középpályás kerül reflektorfénybe.

A közel fél órás epizódban a magyar középpályás mellet többek között az édesapja, Szoboszlai Zsolt, a menedzsere, Esterházy Mátyás, valamint Gulácsi Péter, Marco Rossi, Jürgen Klopp, Marco Rose és Jesse Marsch gondolatait hallhatják a nézők.

A közelmúltat tekintve többek között olyan klasszisok tűntek fel a produkcióban, mint Erling Haaland, Harry Kane, vagy éppen Vincent Kompany, míg a menedzserek közül Erik ten Hag, Sir Alex Ferguson és Mikel Arteta is kapott már saját epizódot.
A 2018-ban útjára indított sorozat 186 ország átlagosan 300-400 millió nézőjéhez jut el epizódonként, 126 ország pedig már jelezte, hogy átveszi és műsorra tűzi a Szoboszlai Dominikról szóló epizódot.

Nyáron Angliában is bombaként robbant a hír, hogy Szoboszlai Dominik a Liverpoolba igazol, az érdeklődés pedig azóta nemhogy csökkent, de folyamatosan, hétről hétre nő

– mondta a Sportálnak korábban Bérczi Barbara, a Premier League magyar gyártásvezetője, aki másfél éve dolgozik a PL londoni központjában. 

A Dominikot körülvevő figyelem már nem csak Angliában van jelen, világszerte mindenhonnan folyamatosan érkeznek hozzánk a megkeresések. Úgy gondoltuk, hogy az eddigi teljesítménye alapján Dominik tökéletesen beleillik a Premier League Stories profiljába, a műsorral pedig megpróbáljuk őt jobban bemutatni azoknak, akik eddig nem feltétlenül ismerték a nem mindennapi történetét.

A Szoboszlai Dominikról szóló részt szerda este 20 órától láthatják a Spíler1 csatornán, míg az ismétlést (először) pénteken, 17 órától tekinthetik meg az Arena4-en.