A hírhedt spermadonor, aki százakat ejtett teherbe

Egy holland férfi, Jonathan Meijer, aki több száz gyermek apja lehet világszerte, beleértve magyar "áldozatokat" is, komoly botrányt kavart Nyugat-Európában, amit csak fokozott a róla szóló Netflix dokumentumfilm megjelenése.

Jonathan Meijer, akit a Netflix dokumentumfilmje, "Az ezergyerekes férfi" címmel mutat be, több száz alkalommal adott hímivarsejtet termékenységi klinikáknak, ami 2017-ben vált ismertté, amikor a Holland Szülészeti és Nőgyógyászati Társaság felfedte tevékenységét. Bár hivatalosan megtiltották számára, hogy továbbra is spermát adományozzon, külföldön mégis folytatta ezt a gyakorlatot.

A férfi tevékenysége mentális eltévelyedésre utal, hiszen ész nélkül adományozott spermát nőknek, akik gyermekre vágytak. A spermabankok logikus választást jelentenek azok számára, akik gyermeket szeretnének, de Meijer esetében a helyzet bonyolultabbá vált. Az ő "segítségével" született gyerekek közül például Hollandiában három gyermek véletlenül ugyanabba az óvodába került, ami felveti a vérfertőzés veszélyét is, ha a féltestvérek egymásba szeretnének.

A botrány kapcsán nem szabad figyelmen kívül hagyni a nők felelősségét sem, akik bedőltek Meijernek, de a férfi tevékenysége mégis sokkoló, és jobb lenne, ha csak egy Netflix kitaláció lenne, nem pedig valóság. Azonban a dokumentumfilm és a botrányok ellenére nincs hír arról, hogy a történetet Hollywoodban megfilmesítenék, ellentétben Madonna életével, amely hamarosan filmvászonra kerülhet.

Madonna életrajzi filmjének előkészületei évek óta húzódnak, de úgy tűnik, végre elindulhat valami. A popikon Instagram-posztja alapján Madonna és Erin Cressida Wilson, aki többek között A titkárnő és A lány a vonaton forgatókönyvét is írta, dolgozik a forgatókönyvön. Korábban a Universal Pictures tervezte a film elkészítését, és Madonna maga ülhetett volna a rendezői székbe, míg a főszerepre Julia Garner volt a legesélyesebb. A jelenlegi tervekről azonban még nincs részletes információ.