"Siess haza, vár a mama!" - Barta Tamásról készül a folytatás

Az LGT legendás gitárosának, Barta Tamásnak életét bemutató "Siess haza, vár a mama!" című dokumentumfilm második részének elkészítését tervezik a készítők, nemzetközi gyártásban és finanszírozásban.

A "Siess haza, vár a mama!" első része, mely Barta Tamás életét és halálát dolgozta fel, a magyar mozikban már nem elérhető, miután a Kúria 2021-es ítélete betiltotta a vetítését egy szereplő keresete nyomán. A filmkészítők azonban nem adták fel, és a második rész nemzetközi gyártásban fog elkészülni, mivel a Barta-filmet gyártó cég megszűnt, és Magyarországon nem terveznek több filmet gyártani.

A "Lost in Los Angeles" munkacímet viselő második rész Los Angeles-i magyar maffiózók és bűnözők által uralt környezetbe kalauzolja majd a nézőket, amely Barta Tamás vállalkozói karrierjét és életét is befolyásolta. A film előkészületei kihívásokkal teli, a bemutatóra pedig 3-4 évet kell várni, és a készítők kizárták, hogy magyar állami támogatást pályáznának az alkotáshoz.

A dokumentumfilm első részének egyik mellékszereplője, Fekete Barna, Barta Tamás egykori üzlettársa, pert indított a filmkészítők ellen, és a Kúria döntése alapján a film "dobozba került". A bírósági tárgyalásokon a filmkészítők nem tudtak részt venni a COVID-helyzet miatt.

A film első része Barta Tamás emlékének állított méltó emléket, aki a 70-es évek Magyarországának egyik sztárja volt, majd az Egyesült Államokba költözött, ahol vállalkozóként próbált szerencsét, de tragikus körülmények között életét vesztette. A film rendezője, Hajdú Eszter személyes kötődéssel is rendelkezik a történethez, hiszen édesanyja Barta Tamás örököse.