Gypsy Rose Blanchard első gyermekét várja

Gypsy Rose Blanchard, aki édesanyja meggyilkolásában vett részt és emiatt nyolc évig börtönben volt, most első gyermekét várja. A 32 éves nő a YouTube-csatornáján jelentette be, hogy 11 hetes terhes, és a babát 2025 januárjára várják kedvesével, Ken Urkerrel.

Gypsy Rose Blanchard, aki korábban éveken át arra kényszerült, hogy fogyatékkal élő személynek tettessen magát, és 2015-ben részt vett édesanyja, Dee Dee Blanchard meggyilkolásában, izgatottan osztotta meg a hírt, hogy első gyermekét várja. A "Terhes vagyok: az eddigi utam" című videójában elmondta, hogy a terhesség teljesen váratlanul érte őket, de mindketten nagyon örülnek a kicsi érkezésének.

Blanchard a videóban kifejtette, hogy bár tudja, sokan úgy érzik, nem áll készen az anyaságra, ő mégis úgy véli, hogy nincs olyan nő, aki valaha teljes mértékben felkészült lenne az anyaságra. Emellett meghatottan beszélt arról is, hogy mindent meg szeretne adni a gyermekének, amit ő sosem kapott meg saját édesanyjától.

Gypsy Rose Blanchardot 2015-ben másodfokú gyilkosságért ítélték el 10 éves börtönbüntetésre, de tavaly feltételesen szabadlábra helyezték, és így öt évvel korábban, csupán nyolc év után térhetett haza. Édesanyját, Dee Dee Blanchardot azzal vádolták, hogy lányát éveken át arra kényszerítette, hogy fogyatékkal élőként éljen, és Münchausen by proxy szindrómában szenvedett.

A gyilkosságot Gypsy Rose az akkori barátjával, Nick Godejohnnal tervezte meg, hogy megszökjön édesanyja fogságából. A gyilkosságot végül Godejohn hajtotta végre, miközben Gypsy a fürdőszobában próbált nem hallani semmit. Godejohn életfogytiglani börtönbüntetést kapott feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül. A lány történetéből később HBO dokumentumfilm és Hulu-sorozat is készült.

Blanchard a börtönben töltött évei alatt kezdte levelezőtársként kapcsolatát Ken Urkerrel, aki 2018-ban megkérte a kezét. Kapcsolatuk azonban még a nő 2023-as szabadulása előtt véget ért. Feltételes szabadlábra helyezése idején már Ryan Andersonnal volt együtt, akitől azóta elvált, és ideiglenes távoltartási végzést is kért az elhidegült exférje ellen.

A 32 éves nő történetéből januárban már bemutatkozott egy sorozat, a The Prison Confessions of Gypsy Rose Blanchard, amelyben ő maga számol be arról, milyen megpróbáltatásokkal járt édesanyja betegsége, és milyen beavatkozásokon kellett átesnie. A produkció sikerére való tekintettel pedig egy HBO-dokumentumfilmet piacra dobtak, amely a Blanchard szabadulását megelőző napoktól kezdve követi nyomon az életét, bemutatva, hogyan birkózik meg jelenleg a mindennapokkal.