Úttörő fejlesztést jelentett be az utazástervezés terén a Guide to Europe: bemutatták Travist, egy generatív mesterséges intelligencián alapuló utazástervezőt, amely a felhasználók preferenciái, a közelben lévő látványosságok, az ismertetőkben szereplő adatok egyedi ötvözete, a nyitvatartási idők és egyéb kritikus változók alapján immár képes optimalizált útiterveket kínálni a felhasználók számára.

A legkorszerűbb generikus MI-algoritmus használatával Travis a turistalátványosságok példa nélküli választékát ismeri, és a kifogástalan utazási élmény nyújtása érdekében optimalizálja az útvonalakat. A chatbot túlmutat a hagyományos utazástervezésen azáltal, hogy a felhasználói preferenciákhoz és ismertetőkhöz igazított csomagot állít össze a legjobb szolgáltatásokból. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen egyszerű foglalási folyamatban megtekintsék és lefoglalják az egész utat.

Bemutatjuk azt a chatbotot, amely forradalmasítja az utazások megtervezését. Travis segítségével a felhasználók a saját nyelvükön kapcsolatba léphetnek egymással és rátalálhatnak a tökéletes utazásra. Ehhez még a célállomás meghatározására sincs szükség; elég, ha a felhasználó megadja, hogy milyen élményt szeretne, például milyen legyen az időjárás, a régió, illetve a helyi kultúra
- mondta Helgi Helgason, a Guide to Europe mesterséges intelligenciával foglalkozó részlegének vezetője, aki szerint a robotsegítőtárs révén időt takaríthatunk meg, és megelőzhetjük a stresszt azáltal, hogy gyorsan és biztonsággal foglalhatjuk le a tökéletesen megtervezett utunkat. De rögtön hozzá is tette: Travis nem egy szimpla utazástervező, hanem valóban gyökeres változást hoz az életünkbe.
Hatalmas mennyiségű adat felhasználásával precízen meg tudja tervezni az utazást oly módon, amelyről bizton állíthatjuk, hogy mind a pontosság, mind pedig a gyorsaság tekintetében meghaladja az emberi képességeket. Nem csak egy út lefoglalásáról van szó; azt az utazást tökéletessé is tesszük
- állította Travis megálmodója.Ennek az innovatív szolgáltatásnak az elindításával a Guide to Europe megerősítheti az utazási technológia élvonalában betöltött pozícióját azáltal, hogy teljesen új dimenziót nyit az európai vakációk keresése, megtervezése és lefoglalása terén.