A Magyar Vállalkozói Akadémia olyan fiatal vállalkozókat, startuppereket keres, akik hisznek a sikerben és a magyar innováció erejében - mondta lapunknak Gattyán György üzletember, az augusztus végén meghirdetett kurzus indulásakor, amelyre néhány hét alatt több százan jelentkeztek.

Az ötletgazdák, Gattyán György, a Docler cégcsoport alapító-tulajdonosa illetve üzlettársa, Huszár Viktor a kitüntetett érdeklődésre való tekintettel most úgy döntött, hogy még idén újabb kurzust hirdetnek meg. Az alapítók az egyedi képzési lehetőséget azért hozták létre, hogy az üzleti életben sikeres tapasztalt vállalkozók, oktatók segítségével elméleti és tapasztalati tudással segítsék a vállalkozószellemű érdeklődőket céljaik, álmaik eléréséhez. Az egymilliárd forintos alapból olyan fiatal innovátorok részesülhetnek, akik elvégzik a Magyar Vállalkozói Akadémia alap-, közép- és mesterképzését, és konkrét tervük van a vállalkozásuk megvalósítására, de nem rendelkeznek az ahhoz szükséges anyagi forrással. A sikeres vizsgát tett hallgatók pályázhatnak az akadémia startup inkubátor befektetési programján keresztül vállalkozásonként akár százmillió forint tőkére is.

Az akadémia előadói között olyan ismert üzletembereket és marketing specialistákat is találunk, mint Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója, Heller Gábor, a Bónusz Brigád társalapítója, Vízy András kommunikációs szakember, korábbi műsorvezető, Poteczki Imre, a divatvilágból ismert Saxoo International ügyvezetője, Tóth Mihály marketingszakértő, az Ökumenikus Egyház alapítója és vezetője vagy akár Tóth Máté, ismertebb nevén Tibi atya. Természetesen az MVA alapítók, Gattyán György és Huszár Viktor, aki többek között közgazdász, biztonságpolitikai szakértő, a teqball műszaki ötletgazdája is részt vesznek az oktatásban - tudta meg a frisshirek.hu.

Tóth Máté, Tibi atya, a frisshirek.hu-nak arról, beszélt, hogy Magyarországon számos téves gondolat övezi magát a vállalkozás mivoltát, sokan úgy gondolnak rá, hogy a fiatalok belevágnak valamibe, amihez elég egy nagy tőkeinjekció, avagy egyszerűen sokaknak fogalmuk sincs, merre induljanak. A Magyar Vállalkozói Akadémia alapvetően abban tud segíteni, hogy megtanítja vállalkozni a résztvevőket olyan oktatók példáján, életútján keresztül, akik sikeres vállalkozók, üzletemberek, akik már “letettek valamit az asztalra”.

Időszakosan kijönnek a közvéleménykutatások, amelyekből kiviláglik, hogy mennyi volt az infláció, az élelmiszerár-emelkedés, egész egyszerűen azt látják az emberek, hogy fix bérből, havi fizetésből ma Magyarországon vagy nem lehet kijönni, vagy egy igencsak középszerű életet lehet élni. Egy ilyen Akadémia megadhatja azt az életminőségi váltást, amikor egy jó ötlettel, tudástárral és finanszírozással egy sikeresen vizsgázott résztvevő háta mögött tudhatja a kiszolgáltatottságot

- mondta lapunknak “Tibi Atya”. Arra a kérdésünkre, hogy mit várhat, mire számíthat egy vállalkozni vágyó ettől a kurzustól, Tóth Máté úgy véli, hogy itt túl azon, hogy akár százmilliókat is lehet “nyerni”, kapcsolatépítésre, üzleti szemléletváltásra, új ötletek elsajátítására is van mód.

Én személy szerint nagyon remélem, hogy az Akadémián találkozom majd lelkes, vállalkozó szellemű, innovatív ötletekkel érkező résztvevőkkel, akikkel a közeljövőben és hosszútávon is lehet együttműködni. Ez egy win-win szituáció nemcsak mindkét fél számára, hanem ebből Magyarország is profitálhat

- sommázta Tibi Atya.

A Magyar Vállalkozói Akadémia célja, hogy újra előtérbe helyezze Magyarországon az üzleti gondolkodást, amely lehetővé teszi, hogy újabb és újabb olyan Hungarikumok születhessenek, amelyekre idővel az egész világ büszke lehet, és nem utolsó sorban erkölcsi és anyagi hasznot is hoznak Magyarországnak!

Az Akadémiára jelentkezni IDE kattintva lehet.