Lázár János: "Érdemes velem vigyázni"

Lázár János, a közlekedési miniszter, úgy véli, hogy sikernek könyvelhető el, ha az Intercity vonatokra annyi jegyet vesznek az emberek, hogy pótjáratokat kell indítani. Azt is hozzátette, hogy minden tüntetést támogat, legyen az vidéken vagy a fővárosban, mivel ez növeli a Volán és a MÁV bevételeit.

Lázár János szerint a tüntetések és a demokrácia virágzása az ő érdekeit szolgálják, mivel ezek az események fokozzák a közlekedési vállalatok, így a Volán és a MÁV bevételeit. A miniszter pozitívan értékeli, ha az emberek tömegközlekedést választanak, és példaként említette Magyar Pétert, aki vonattal utazott a debreceni tüntetésre.

A politikai pletykákról szólva Lázár János elutasította azt a szóbeszédet, miszerint Magyar Péter az ő beépített embere lenne. "Ez egy nagy butaság. Magyarország megőrizte azt a régi barátságos jellegét, hogy kávéházország, ezért a politika jelentős része is a pletykákból tevődik össze. Ez egy nagyon gyönge pletyka" - kommentálta a Blikknek, és kijelentette, hogy nincs közöm Magyar Péter politikai tevékenységéhez.

A közelgő választásokkal kapcsolatban a miniszter nem kívánt találgatásokba bocsátkozni, és emlékeztetett arra, hogy a választások eredményeit kell megvárni, nem pedig a közvélemény-kutatásokra hagyatkozni. Ebben a szellemben Lázár János azt mondta, hogy a június 9-i választások után, június 10-én fogják értékelni az eredményeket.