Jasper városa lángokban, a történelmi település fele megsemmisült

Kanadában a Jasper Nemzeti Parkban található Jasper városának jelentős részét elpusztították a gyorsan terjedő erdőtüzek. A tűzoltók jelenleg is küzdenek a lángok megfékezéséért, miközben a városka utcái a földdel váltak egyenlővé.

A BBC beszámolója szerint a tűzvész következtében az egykori házak helyén most parázsló törmelék és elszenesedett autók maradványai hevernek. A tragédia során halálesetekről nem érkezett jelentés, de a katasztrófa mintegy húszezer turistát és ötezer lakost kényszerített menekülésre az Alberta tartománybeli hegyvidéki területről, amely hosszú évtizedek óta kedvelt turistacélpont.

Danielle Smith, Alberta miniszterelnöke könnyeivel küszködve számolt be a károkról, amelyek szerinte az épületek 30-50 százalékát érinthetik. Smith szerint ez a helyzet minden közösség számára a legrosszabb rémálom, és kiemelte, hogy a Jasper Nemzeti Park generációk óta büszkeség forrása volt. A parkba évente körülbelül 2,5 millió ember látogat el.

James McAvoy új horrorja, a Szádra ne vedd hamarosan a mozikban

James McAvoy főszereplésével érkezik a Szádra ne vedd című pszichothriller, amely a Blumhouse produkciós cég legújabb alkotásaként ígérkezik lebilincselő élménynek.

A Szádra ne vedd egy amerikai család történetét meséli el, akik egy brit család meghívására vidéken töltik a hétvégéjüket, ám az álomnyaralás hamar rémálommá változik. A családanya, Mackenzie Davis karaktere rádöbben, hogy valami nincs rendben az újdonsült barátaikkal.

A film rendezője James Watkins, aki korábban olyan műveket készített, mint a A fekete ruhás nő és az Emmy-díjas McMafia. McAvoy mellett Scoot McNairy és Mackenzie Davis is szerepel a filmben, amely 2024. szeptember 12-től lesz látható a hazai mozikban.