Bűnözni kezdett egy indiai férfi, hogy bizonyítsa, életben van

Egy indiai férfi, Baburam Bhil, túszokat ejtett egy iskolában, hogy bebizonyítsa a hatóságoknak: tévesen nyilvánították halottá.

A rádzsasztáni Mithora faluban élő Bhilnek postán kikézbesítették a saját halotti bizonyítványát, amiután jelezte a tévedést és kérte a hatóságokat a hiba korrigálására, de eredménytelenül. Az RTL beszámolója szerint a férfi attól tartott, hogy az adminisztratív hiba miatt hamarosan elveszíti a házát, mivel a kormány lefoglalhatja azt.

Ezért Bhil úgy döntött, hogy bűncselekmény elkövetésével kényszeríti ki a helyzet tisztázását. Egy késsel és egy benzinespalackkal felfegyverkezve behatolt egy iskolába, ahol három embert, köztük az iskola igazgatóját és egy tanárt súlyosan megsebesített, valamint több diákot és tanárt túszul ejtett. Az eset június 19-én történt.

A rendőrség jelenleg is vizsgálja a különös ügyet, beleértve a gyanúsított elmeállapotát is. Bhil a kihallgatásán elmondta, hogy csak akkor tudják korrigálni a tévedést, ha hivatalosan bizonyítja, hogy életben van, ezért döntött úgy, hogy bűnt követ el.

A tévesen kiállított halotti bizonyítványok problémája nem új jelenség Indiában. Tavaly novemberben egy hetvenéves férfi „Életben vagyok” feliratú táblával sétált Agra városában, miután őt is tévesen nyilvánították halottá.