1200 turistát menekítettek ki Dél-Olaszországban az erdőtüzek miatt

Mintegy 1200 turistát menekítettek ki szerdán a Puglia tartománybeli Vieste város közelében, a San Felice-öböl környékén tomboló erdőtüzek miatt. A turistákat egy kempingből és egy üdülőfaluból szállították biztonságba, elővigyázatosságból.

Az autóval nem rendelkező turistákat hajón evakuálták, és a viestei városi tanács által menedékhellyé átalakított tornaterembe vitték. Az erdőtüzek oltásában két kanadai repülőgép és a tűzoltóság helikoptere is részt vett, melyek a szárazföldön a lángokkal küzdő egységeket támogatták.

A lángok szerda reggel csaptak fel a turisták által kedvelt Vieste közelében, egy erdős területen. Az erős széllökések miatt a tűz az üdülőfalu felé terjedt. Guiseppe Nobiletti, Vieste polgármestere a helyzetet kritikusnak nevezte.

A tűzeset kapcsán vizsgálat indult, mivel gyújtogatás gyanúja merült fel. Giuliano Palomba, a csendőrség alezredese tájékoztatott a nyomozás megkezdéséről.

Az elmúlt napokban nem csak Olaszország déli részein, hanem Bulgáriában és Görögországban is erdőtüzek pusztítottak. Az olaszországi hőhullám tovább súlyosbítja a helyzetet, és az országban szinte naponta keletkeznek kisebb erdőtüzek, különösen a déli területeken és a szigeteken.

Két évvel ezelőtt, szintén a San Felice-öbölben egy erdőtűz következtében 250 hektárnyi terület égett le. Július 17-én, a szomszédos Basilicata régióban, Matera városában két tűzoltó vesztette életét, miközben a lángokkal küzdöttek.