Kamionos vádemelés az M85-ösön történt forgalommal szembeni haladás miatt

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy külföldi kamionsofőr ellen, aki 2021 októberében több kilométeren keresztül a forgalommal szemben haladt az M85-ös autóúton.

A vádirat szerint a 48 éves férfi több betegségére szedett gyógyszerei elfogytak, és bár megfelelő pihenőidőt tartott, fáradtan és nem megfelelő állapotban indult útnak. A fertődi lehajtónál tévesen, a forgalommal szemben hajtott fel az autóútra, és több lehajtó mellett is elhaladt anélkül, hogy letért volna az útról. Végül az autóút 29-es kilométerszelvényében ütközött egy szabályosan közlekedő személygépkocsival, ami éppen egy másik járművet előzött. A baleset során szerencsére személyi sérülés nem történt, de anyagi kár keletkezett.

Az ügyészség a kamionsofőrt közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja, amiért akár három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Emellett indítványozták, hogy a bíróság tiltsa el a terheltet a közúti járművek vezetésétől. A balesetet egy térfigyelő kamera is rögzítette, amely tovább erősítheti a vádakat. Az érdemi döntést a Csornai Járásbíróság fogja meghozni.