Snoop Dogg és Céline Dion a párizsi olimpiai lángnál és megnyitón?

Snoop Dogg nemcsak hogy közvetíteni fog a párizsi olimpiáról, de az olimpiai lángot is viheti majd egy darabon Párizsban, míg Céline Dion érkezése megerősítette, hogy ő lesz a megnyitó ünnepség sztárfellépője.

Az amerikai rapper, Snoop Dogg az olimpiai stadionnak és több más helyszínnek is otthont adó Saint-Denis városrészben fogja majd vinni a lángot, Laetitia Casta francia színésznővel, MC Solaar francia rapperrel és Szergej Bubkával, az 1988-as szöuli olimpián aranyat nyert ukrán rúdugróval együtt. Mathieu Hanotin, Párizs polgármestere jelentette be Snoop Dogg részvételét az eseményen, és a rapper a láng utolsó szakaszán fogja azt vinni, mint a nap fénypontjaként, és koncertet is ad majd Slimane-nel élőben a FranceTV-n a Bazilika előtti térről.

Snoop Dogg korábban már kipróbálta szakkommentátori tehetségét a Peacock streamingszolgáltatón Kevin Harttal együtt a 2021-ben megtartott tokiói olimpia idején, ahol többek között a díjlovaglás nyűgözte le őket. Az NBC tévécsatorna megbízásából Párizsban a rapper „felfedezi a város ikonikus nevezetességeit, részt vesz olimpiai versenyeken és eseményeken, és ellátogat a sportolókhoz, barátaikhoz és családjaikhoz”. Az NBC Universal év elején bejelentette, hogy Snoop Dogg lesz a 2024-es párizsi olimpia élő közvetítésének házigazdája, és az Emmy-díjas rapper riportokat is fog készíteni, bemutatja a város nevezetességeit és beszélget is majd a sportolókkal.

Az olimpiai láng két hónapon keresztül utazott Franciaországban, mire elér az olimpiai stadionhoz. Az AFP megjegyzi, hogy a következő, 2028-as nyári olimpiát Snoop Dogg otthonában, Los Angelesben tartják majd.

Céline Dion, aki 2022 végén hozta nyilvánosságra, hogy stiff-person-szindróma nevű autoimmun betegséggel küzd, több mint négy éve nem lépett színpadra. Az énekesnő azonban hangsúlyozta, hogy mindent megtesz a visszatérésért, és kijelentette: „Vissza fogok térni a színpadra, még ha négykézláb mászok is fel. Akkor is, ha a kezeimmel kell majd mutogatnom. Meg fogom csinálni”. A TMZ információi szerint Dion 2 millió dollárért fog fellépni a pénteki megnyitón.

A Le Parisien szerint Dion Édith Piaf „L'Hymne à l'amour” című dalát fogja előadni, bár ezt a szervezők és az énekesnő sajtósai nem erősítették meg. Dion kedden reggel megérkezett Párizsba, ami tovább erősíti a feltételezéseket. A Vogue France-nak áprilisban adott interjújában Dion kifejezte vágyát, hogy újra lássa az Eiffel-tornyot, és most a Szajna partján énekel majd, közvetlenül a nevezetesség mellett.

A jelek szerint nem Dion lesz az egyetlen világsztár a megnyitón, hiszen hétfőn megérkezett a francia fővárosba Lady Gaga is, bár egyelőre az ő szereplését sem erősítették meg.