Joshi Bharat és szerelme első közös nyaralása Barcelonában

Joshi Bharat és párja, Kiss Virág első közös nyaralásukat Barcelonában töltötték, ahol a műsorvezető ötven, szerelme pedig közel húsz éve nem járt. A város újrafelfedezése során elkerülték a turisták elleni tüntetéseket és a technikai leállást, így zavartalanul élvezhették az utazást.

Joshi Bharat és Kiss Virág Magdolna a nyaralás során számos élménnyel gazdagodtak, többek között egy három kilométeres busz utáni rohanással és izomlázzal, de a finom ételek és a kikapcsolódás is jellemző volt a kiruccanásukra. A műsorvezető szerint a hazaérkezésük óta sokan érdeklődtek a nyaralásukról, de ők annyira jól érezték magukat együtt, hogy ha tehetnék, még több időt töltenének egymás társaságában. Kiss Virág hozzátette, hogy a nyaralás során nem érte őket meglepetés, és továbbra is élvezik a közös időtöltést. A színésznő még egy parfümüzletbe is elvitte Bharatot, ami majdnem a busz lekésésével végződött. Joshi Bharat különösen élvezte a spanyol gasztronómiát, a zöldségeket, gyümölcsöket és préselt leveket, valamint a kultúrát és a tengerparti látványosságokat, mint a Sagrada Familia. Idén nyáron azonban már csak belföldi utazásokat terveznek, próbálva elkerülni a nagy tömegeket.

18 év börtönt kapott a levélbombákat küldő spanyol férfi

Egy spanyol bíróság 18 év börtönre ítélte Pompeyo Gonzales Pascualt, a hetvenes éveiben járó férfit, aki levélbombákat küldött többek között Ukrajna és az Egyesült Államok nagykövetségének, valamint Pedro Sánchez spanyol miniszterelnöknek.

A madridi bíróság a férfit terrorizmusban és robbanóeszközök előállításában találta bűnösnek. Gonzales Pascual célja a spanyol társadalomban felfordulás keltése és nyomás gyakorlása volt a spanyol és amerikai kormányzatra, hogy szüntessék be Ukrajna támogatását. A férfi hat levelet küldött el, amelyek közül az egyik megsebesítette a madridi ukrán nagykövetség őrét, a többi levelet azonban időben elfogták. A bíróság szerint a férfi tagadása logikátlan volt, mivel elismerte, hogy tanulmányozta és vásárolt robbanószerek előállításához szükséges alapanyagokat. Gonzales Pascualt előzetes letartóztatásba helyezték, majd szabadlábon védekezett a bíróságon, mivel korábban büntetlen előéletű volt. A házi készítésű levélbombákban a robbanóanyag mennyisége annyi volt, hogy azok súlyosabb sérülést tudjanak okozni. Egy szakértő szerint, aki megvizsgálta Gonzalez Pascual számítógépét, bizonyítékot találtak arra, hogy a férfi robbanószerkezetek készítéséről szóló, valamint az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos propagandacsatornákat keresett fel az interneten.