Biden Lépjen Vissza, Sürgetik a Demokraták

Több mint 50 volt magas rangú demokrata tisztviselő szólította fel Joe Bident, hogy lépjen vissza, egy a Fehér Házhoz küldött levélben. Mark Takano képviselő és Elizabeth Warren szenátor is támogatásukról biztosították Kamala Harrist, hogyha Biden visszalép, ő vehesse át a jelölést. A Demokrata Párt 35 tagja, köztük 4 szenátor és 31 képviselő, nyilvánosan kérte Biden visszalépését. Biden kampánycsapata az egység hangsúlyozásával válaszolt, hogy ellensúlyozzák Trump nemzetbiztonsági kockázatait. Biden egészségi állapota javulóban van a COVID-19 pozitív tesztje után, és hamarosan tervezi a kampányolás folytatását.

Több mint 50 volt magas rangú demokrata tisztviselő arra sürgette Joe Bident, hogy mondjon le a jelöltségről, és ezt egy levélben is megfogalmazták, amit a Fehér Házhoz küldtek. Mark Takano, a Ház Veteránügyi Bizottságának vezető demokratája, nyilvánosan arra kérte Bident, hogy "adja át a stafétát" Kamala Harrisnek. Elizabeth Warren szenátor kijelentette, hogy ha Biden visszalép, Harris képes lenne szembeszállni Trump ellenfelével a választásokon.

A Demokrata Párt 35 tagja, köztük 4 szenátor és 31 képviselő, nyilvánosan kérte Biden visszalépését. Egy csoport, amely 56 volt diplomatát és nemzetbiztonsági tisztviselőt foglal magában, szintén levelet küldött a Fehér Házhoz, amelyben arra sürgetik Bident, hogy mondjon le a jelöltségről. Biden kampánycsapata az egység hangsúlyozásával válaszolt a visszalépésre irányuló felhívásokra, kiemelve Biden külpolitikai sikereit és azt, hogy összeesküvést lát a nyomás mögött.

Biden egészségi állapota javulóban van, miután pozitív COVID-19 tesztet produkált, és várhatóan jövő héten újra elkezdi a kampányolást. A Biden visszalépésére irányuló nyomás része egy szélesebb körű törekvésnek a Demokrata Párton belüli generációs váltásra.

Donald Trump, aki hivatalosan is elfogadta a Republikánus Párt elnökjelöltségét, a merényletkísérlet utáni első nagygyűlésén Michiganben "gyenge öregembernek" nevezte Bident, és utalt a Demokrata Párton belüli káoszra, ami Biden korával és szellemi képességeivel kapcsolatos aggályok miatt alakult ki. Trump szerint az ellenfelei a demokrácia elleni fenyegetésnek nevezik őt, de ő "a demokráciát védelmezve kapott egy lövést" és elsöprő győzelmet jósolt magának. A michigani arénában megkérdezte a tömeget, hogy Kamala Harris alelnök vagy Biden ellen induljon-e inkább, ahol Biden elleni éljenzéssel válaszoltak.

Trump kampánycsapata nagyszabású támadásra készül Kamala Harris alelnök ellen, ha Joe Biden elnök félreállna a jelöltségtől, beleértve egy hirdetési hullámot, amely az alelnök jelenlegi hivatalában és Kaliforniában elért eredményeire összpontosít. Állítólag már elkészítették a kutatásokat Harrisről és más demokratákról is, akik jelöltté válhatnak, ha Biden kiszáll a versenyből. A Trump-csapat Harrisre irányuló figyelme azon a feltételezésen alapul, hogy ha a demokraták megkerülnék az első afroamerikai nőt, az még mélyebb megosztottságot okozna a párton belül.

Biden június 27-i katasztrofális vitateljesítménye óta Trump politikai kommunikációja enyhítette az elnökkel szembeni kritikát, azt remélve, hogy Biden politikailag életben marad, amíg a Demokrata párt hivatalosan nem jelöli, és így túl késő lenne leváltani. Biden pénteki közlése szerint alig várja, hogy jövő héten ismét folytassa a kampánykörútját, és leleplezze Donald Trump 2025-ös programjának veszélyeit. Biden szerint Trump csak a saját sérelmeire összpontosít, és nincs terve arra, „hogyan kellene az Egyesült Államokat egyesíteni, és a dolgozó emberek életét jobbá tenni”.