A Tisza Párt alelnöke: Radnai Márk, a színházi világ ismert alakja

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke bejelentette, hogy a párt másik alelnöke Radnai Márk, aki korábban a színházi világban szerzett hírnevet, és nemrégiben a politikai színtéren is aktív szerepet vállalt.

Magyar Péter egy Facebook-posztban és egy közös szelfivel tárta a nyilvánosság elé, hogy a Tisza Párt másik alelnöke Radnai Márk, aki a színházi világban színészként és rendezőként is tevékenykedett. A posztból és a hozzáfűzött kommentből kiderült, hogy Radnai nemcsak a Tisza Párt kampányeseményeinek egyik főszervezője volt, hanem a videós tartalmakért is felelős. Magyar Péter szerint Radnai "színház- és filmrendező + hazafi".

Radnai Márk a SzínházTV streamingszolgáltató ötletgazdája is, amelyet a Covid alatti lezárások idején indítottak el, hogy színházi előadásokat közvetítsenek az interneten. A tervek szerint a szolgáltatót idén nemzetközivé szeretnék tenni. Radnai 2012-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, és 2011-ben megalapította az 011 Alkotócsoportot, amely újító színházi előadásokat hozott létre.

Azonban Radnai nem csak pozitív hírekkel került be a sajtóba. 2015-ben, mint az Átrium színház rendezője, megfenyegette több kritikust is, köztük Koltai Tamást, színkritikust, durva szavakkal illetve és fizikai fenyegetéssel. Az Átrium a botrány miatt levette Radnai darabját a műsoráról és elhatárolódott a megnyilvánulásától. Radnai később bocsánatot kért a Facebookon, de az Átrium igazgatója ezt nem tartotta elégségesnek. Kiderült, hogy Radnai korábban másokat is hasonló módon fenyegetett meg. Radnai magyarázata szerint felindulása nem a kritika miatt volt, hanem amiatt, hogy Koltai a munkáltatójának azt mondta, hogy nem tud rendezni és jó lenne, ha valaki megtanítaná. Radnai a stílusáért elnézést kért, de hozzátette, hogy már korábban is megkérte Koltai bocsánatát privát levélben.

Radnai Márk a televíziós világban is aktív volt, többek között a "Holnap Tali", a "Korhatáros szerelem" második évadának rendezőjeként, valamint a "Drága örökösök" főrendezőjeként dolgozott.