Brazíliai hírek: Öröm és tragédia

A brazil futballsztár, Neymar harmadszor is apa lett, lánya, Helena július 3-án született. A baba édesanyja a modell, Amanda Kimberlly. Neymar már egy 12 éves fiú, Davi Lucca apja is. A hírt Neymar osztotta meg az Instagramon, a kórházból készült fotókkal együtt.

Neymar, aki korábban is megosztotta magánéletének fontos pillanatait a közösségi médián keresztül, ezúttal is rajongóival közölte örömhírét. A képek tanúsága szerint a család és a kis Helena is jól vannak. A futballista számára ez a harmadik gyermek, aki egy újabb fejezetet jelent életében.

Egy másik, kevésbé örvendetes esemény is történt Brazíliában. Ayres Sasaki, a 35 éves brazil rockzenész, tragikus körülmények között vesztette életét egy koncerten. Sasaki-t áramütés érte a Salinopolisban található Solar Hotelben, amikor egy vizes rajongója megölelte a színpadon, ami egy elmozdult kábel miatt halálos balesetet okozott.

A helyi rendőrség nyomozást indított a tragikus eset miatt. A People szerint egyelőre nem tudni, hogy a rajongó miért volt vizes vagy nedves, de a salinópolisi rendőrség már kihallgatta a tanúkat, valamint szakértőket is bevontak a nyomozásba. A Solar Hotel közleményében jelezték, mindenben együttműködnek a nyomozó hatóságokkal, megteszik a szükséges lépéseket, és egyúttal támogatásukról biztosították Ayres Sasaki családját.

Sasaki építészként és várostervezőként is dolgozott, és számos barátja emlékezett meg róla a közösségi médiában. A Mirror szerint a „ráadások királyának” is nevezték, amit egy 12 órás fellépéssel vívott ki magának. Mindössze 11 hónappal a halála előtt házasodott meg, feleségét Marianának hívták, gyermekük még nem volt.

A zenész nagynénje, Rita Matos elmondta, ők is felvették a kapcsolatot azokkal, akik ott voltak a balesetnél, mert szeretnék megérteni, hogy pontosan mi is történt. Ayres Sasaki felesége pedig egy Instagram-posztban mondott köszönetet mindenkinek, aki az utóbbi napokban részvétet nyilvánított. Mint írta, egyelőre nem tudta elolvasni az összes üzeneteket, de amint jobban lesz, igyekszik mindegyikre válaszolni.

Ez a két esemény ismét ráirányítja a figyelmet arra, hogy milyen váratlanul és hirtelen fordulhat meg egy-egy ember sorsa, legyen szó akár örömteli, akár szomorú eseményekről. Az ilyen történések mindig is mély nyomot hagynak a közvéleményben, és emlékeztetnek minket az élet törékenységére.