Férfi fulladt vízbe a Nádastó Szabadidőparkban

Egy középkorú férfi életét vesztette a Sándorfalvi Nádastó és Szabadidő Parkstrandon, miután "nagyon ittas állapotban" ment vízbe. A tragédia szombaton délután történt, a holttestét pedig este fél nyolckor találták meg.

A férfi eltűnését a családtagok jelentették be szombaton délután 4 óra körül, és a keresésben a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat (SZVTSZ) búvárai vettek részt. A katasztrófavédelem is riasztást kapott az esetről, amelynek során a vízimentők mellett mentőhelikopter is részt vett a kutatásban. A férfi holttestét végül a vízimentők egyik búvára találta meg, miután a tűzoltók szonárja jelezte az elmerült férfit.

A Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat kiemelte az ittas fürdőzőkkel járó veszélyeket, figyelmeztetve a fürdőzőket a felelősségre és a kockázatokra. Az eset kapcsán felhívják a figyelmet arra, hogy az alkoholfogyasztás jelentősen növeli a vízi balesetek kockázatát, és ez az eset is tragédiával végződött, mivel a férfi „nagyon ittas állapotban” ment a vízbe.

A tragikus esemény Sándorfalva melletti Nádastó Szabadidőparkban történt, amely egy népszerű pihenőhely a környéken. A férfi halálának körülményeit a rendőrség továbbra is vizsgálja. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság számolt be az esetről, és a helyszíni egységek megkezdték a tó átvizsgálását a bejelentés után.