Ed Sheeran magyarországi koncertje: Egy zseniális egyemberes show

Július 20-án Ed Sheeran, a világhírű angol énekes, ismét Budapestre látogatott, ahol a Puskás Arénában adott felejthetetlen koncertet. A látványos showelemekkel és pirotechnikával teletűzdelt előadás a rajongók nagy örömére szolgált, noha a hangosítás néha kihívásokat jelentett.

Az énekes előző magyarországi fellépése 2019-ben volt, amikor a Sziget Fesztivál egyik headlinere lehetett, de önálló arénás koncertet most adott először a fővárosban. A Puskás Arénában rendezett eseményre a szomszédos országokból is érkeztek rajongók, és a stadionban egy első ránézésre minimalistának tűnő színpad fogadta őket. Sheeran koncertje során a színpad közepén futó animációk és a körkörösen elhelyezett színes kijelzők gondoskodtak a vizuális élményről. A hangosítás azonban nem minden esetben volt tökéletes, ami különösen az előzenekarok, Zséda és Calum Scott előadásánál volt észrevehető.

Calum Scott, a Britain's Got Talent műsorból ismert énekes, magyarul is megszólította a közönséget, és a Dancing On My Own című dalát Budapestre szabott változatban adta elő. Scott előadása a lassabb balladák és a bulis dalok tökéletes keverékével kápráztatta el a közönséget.

Ed Sheeran koncertje a Castle On The Hill című dalával kezdődött, és bár a hangosítás problémái itt is megmutatkoztak, az énekes egyedi előadásmódja, ahol egy személyben zenekarként funkcionált, segítségével kiválóan kijátszotta ezeket a nehézségeket. A Mathematics világ körüli turné keretében érkező Sheeran a koncert során szinte folyamatosan mozgott, táncolt, és a közönség is aktívan részt vett az előadásban.

A koncerten Sheeran több gitárt is váltott, és a You Are the Reason című dalban duettet énekelt Calum Scott-tal. Az énekes a magyar közönség kedvében is járt, magyarul köszönte meg a tapsot, és a magyar fociválogatott mezét is felhúzta az utolsó számokra. A lassú balladák, mint a Thinking Out Loud, különösen nagy sikert arattak, ahol a közönség mobiltelefonjaival világított.

A látványvilág is lenyűgöző volt, a kör alakú színpad és a körkörös kivetítők minden dalnak különleges hangulatot kölcsönöztek, és a tűzijátékok még tovább fokozták az élményt. Sheeran a koncertet a Shape of You és a Bad Habits című dalokkal zárta, amelyekkel méltóképpen búcsúzott a magyar rajongóktól.

(Borítókép: Ed Sheeran koncert a Puskás Arénában 2024. július 20-án. Fotó: Németh Kata / Index)