VV Dzsigeri kizárása a ValóVilágból

Az RTL csatorna közleményt adott ki VV Dzsigeri kizárásával kapcsolatban, hangsúlyozva, hogy semmilyen formában nem tolerálják a játékos által tanúsított magatartást.

A 24.hu és a Blikk is beszámolt arról, hogy VV Dzsigerit kizárták a ValóVilág 12 játékból, miután erőszakoskodott VV Giadával. Az eset után a fiatal férfi elnézést kért társától, és kifejezte szégyenérzetét a történtek miatt. Az RTL kiadott közleményében kijelentette, hogy a csatorna és a műsor készítői semmilyen formában nem tolerálják az ilyen magatartást, és minden segítséget megadnak VV Giadának, beleértve a jogi támogatást és a szakértői segítségnyújtást is, akár a műsor alatt, akár azt követően.

A csatorna hangsúlyozta, hogy a játékosok előzetes pszichológiai szűrése és a villalétre való felkészítése is azt a célt szolgálja, hogy az ilyen esetek kialakulásának lehetősége minimális legyen. A 0-24 órás adásfolyam alatt folyamatosan biztosított a szerkesztői figyelem és a pszichológus jelenléte.

Az RTL közleménye szerint a játékmenetet érintő további lépéseket nem terveznek, azonban egy magánszemély feljelentése alapján a BRFK nyomozást rendelt el az esettel összefüggésben. Az RTL Magyarország kijelentette, hogy mindenben együttműködik a hatóságokkal a nyomozás során.

Az eset részletei szerint Dzsigeri a kamerák kereszttüzében kezdte abuzálni Giadát, aki hiába jelezte a 21 éves fiúnak, hogy szálljon le róla, az tovább matatott villatársa lába között, miközben teljes súlyával a lányra nehezedett és a száját is befogta. Az RTL realityjének egyik műsorvezetője, Megyeri Csilla közölte Dzsigerivel, hogy azonnali hatállyal kizárják a játékból.

Dzsigeri a kizárását követően elismerte tettét és bocsánatot kért, mondván: "Tényleg sz.rul nézett ki, de szerintem csináltunk egy párszor már ilyet. Sajnálom, szégyellem magamat nagyon. Nem akartalak ilyen helyzetbe hozni. Belegondolva, tényleg amúgy sok volt. Sajnálom. Elvetettem a sulykot". Giada vegyes érzelmekkel reagált, és elmondása szerint az eset előhozott belőle egy olyan dolgot, amit nem akart.

Az eset kapcsán több korábbi villalakó is nyilatkozott. Molnár Anikó szerint a csatornának jobban meg kellene válogatnia, kik kerülnek be a műsorba, és elítélte az erőszakot. Young G, azaz VV Béci, aki nemrégiben látogatott a villába, gyomorforgatónak nevezte az esetet és meglepődött Dzsigeri viselkedésén. Nagy Vivien Seherezádé, a ValóVilág ötödik szériájának bronzérmese, teljes mértékben elhatárolódott a történtektől és együtt érzett az erőszakot elszenvedett VV Giadával. Einwiller Gregor, azaz VV Greg szerint Giada lehetett volna határozottabb.

A Blikk megkereste a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságot, hogy számíthat-e retorzióra a csatorna, de nem kaptak választ. A Budapesti Rendőrfőkapitányság megerősítette, hogy nyomozás indult az eset kapcsán.