Magyar Nagydíj: indulnak a szurkolói járatok!

A Formula 1 Magyar Nagydíj idején, 2024. július 19-21. között, a H8-as HÉV megnövelt kapacitással és sűrűbben, 10-15 percenként közlekedik, a Volánbusz ingyenes szurkolói járatokat indít, és az esti órákban az emeletes KISS és modern FLIRT motorvonatok is segítik a szurkolók hazajutását Gödöllőről.

A MÁV Zrt. közleménye alapján a Magyar Nagydíjra érkezők számára külön F1 Travel Pass néven is megvásárolható Pest Vármegye24 napijegy kínálkozik, amely a MÁV-VOLÁN-csoport minden érintett helyközi járatán érvényes, míg a Budapesti Közlekedési Központ járataira a 30 napos Pest vármegyebérlet a javasolt választás.

A MÁV-VOLÁN-csoport arra kéri a Budapestre utazókat, hogy a gördülékenyebb hazajutás érdekében Gödöllőn a Volánbusz különjáratairól a MÁV-START modern és klimatizált motorvonataira szálljanak át, amelyek 30-40 perc alatt érnek a Keleti pályaudvarra, így tehermentesítve a MÁV-HÉV várhatóan telített szerelvényeit.

A jegyvásárlás során a MÁV-applikációt érdemes használni, az utazás megtervezéséhez pedig az EMMA (emma.mav.hu), a vadonatúj térképes útvonaltervező áll az utasok rendelkezésére. A közlekedéshez elsősorban a Magyar Nagydíj alkalmából F1 Travel Pass néven is megvásárolható, mindössze 999 forintos Pest Vármegye24 napijegyet érdemes megváltani, ami a MÁV-VOLÁN-csoport minden helyközi járatára érvényes a térségben. A BKK járataira ez a jegy nem érvényes, azokra a megfelelő jegyeket külön kell megváltani és érvényesíteni. A 30 napos Pest vármegyebérletet (teljes áron 9450 forint, az arra jogosultaknak kedvezményesen 945 forint), továbbá a 72, 72+, 96 és 120 órás Budapest Card-ot pedig akkor érdemes választani, ha a ki- és hazajutást biztosító HÉV, Volánbusz és MÁV-START-járatokon kívül a BKK járatait is igénybe vennék a 2024-es Formula 1 Magyar Nagydíj ideje alatt.

A Volánbusz Kerepes HÉV-állomás és a versenypálya 3-as kapuja között a nézők számára ingyenes szurkolói autóbusz-járatot indít, emellett Szilasliget HÉV-állomástól is megközelíthetők a versenypálya kapui, egy sportos sétát követően. Esténként a Volánbusz szurkolói különbuszai a Hungaroringről Gödöllőre szállítják az utasokat.

A július 19-21. között megrendezett Formula 1 Magyar Nagydíj szabadedzései szokás szerint már pénteken délelőtt kezdődnek, a futamot pedig vasárnap tartják. A MÁV-VOLÁN-csoport most is kiemelten támogatja a Hungaroringre történő kijutást mindhárom napon. Bár a Hungaroringen az autóké a főszerep, a szervezők azt javasolják, hogy sajátjukat ezúttal is hagyják otthon, és a versenypályára való eljutáshoz válasszák a közösségi közlekedést.

További közlekedéssel kapcsolatos részletek, az utazást segítő térkép, menetrend és jegyvásárlási információk az alábbi oldalon érhetők el magyarul és angolul: https://www.mavcsoport.hu/F1.