Bob Dylan mobiltelefonok nélküli koncerteket tart Európában

Bob Dylan, a legendás énekes-dalszerző bejelentette, hogy európai turnéjának több állomásán, köztük Edinburgh-ban és Prágában is tilos lesz a mobiltelefon használat. A rajongók egy különleges, telefonmentes élmény részesei lehetnek október 4-6. között a prágai O2 Universum csarnokban, valamint november 5-én és 6-án az Edinburgh-i Usher Hallban.

A koncertlátogatókat arra fogják kérni, hogy érkezésükkor helyezzék el mobiltelefonjaikat egy zárható tokban, amely a koncert végén automatikusan kinyílik. Ez a lépés egyfajta forradalmi emberkísérletnek tekinthető, amely a zene és a közönség közötti közvetlen kapcsolatot helyezi előtérbe.

Bob Dylan, aki már 10 Grammy-díjjal büszkélkedhet, 2021 óta turnézik a Rough and Rowdy Ways című albumával. A turné során több brit városban is megfordul, többek között Londonban, Glasgow-ban és Oxfordban is, ahol szintén érvényben lesz a mobiltelefonok használatának tilalma. Az 83 éves művész koncertjei így egyedülálló élményt ígérnek a zene szerelmeseinek. A turné Európában kezdődik, és Németországba, Franciaországba, Luxemburgba és az Egyesült Királyságba is eljut majd.