Shannen Doherty édesanyja és első férje is megszólalt a színésznő halála után

Shannen Doherty, a Beverly Hills 90210 és a Bűbájos boszorkák színésznője, aki éveken át küzdött a rákkal, 53 éves korában elhunyt.

A tragikus hírt a 24.hu is közölte vasárnap. A színésznő halálát követően Alyssa Milano, Doherty egykori kolléganője, és Ábel Anita, a magyar hangja, közösségi oldalukon búcsúztak el tőle. Rosa Doherty, a színésznő édesanyja, a People magazinnak küldött nyilatkozatában fejezte ki háláját a rajongók felé, akik szeretettel és támogatással vették körül lányát élete során.

Rosa Doherty szavai szerint: "Ő az én gyönyörű lányom és a szívem. A családunk szeretne köszönetet mondani mindenkinek, aki életében szeretetet és támogatást nyújtott a mi Shannenünknek. Igazán hálásak vagyunk" – mondta a 77 éves édesanya.

Shannen Doherty első férje, Ashley Hamilton, aki 1993 és 1994 között volt házas a színésznővel, a TMZ-nek nyilatkozva fejezte ki megbánását, hogy nem kereste meg Dohertyt a rákkal való küzdelme idején. Hamilton, aki maga is ráktúlélő, azt mondta: "Shannen nemcsak a feleségem, hanem az őrangyalom is volt... Látni, hogy milyen sztoikusan küzdött azzal a szörnyű betegséggel sokak számára inspiráló volt, számomra pedig még inkább." Hozzátette, hogy bár teret és békét akart neki adni, ma már úgy érzi, fel kellett volna keresnie őt.

Shannen Doherty életének utolsó napjaiban zárta le válását Kurt Iswarienkótól, amely már egy éve húzódott. A színésznő július 12-én, mindössze egy nappal a halála előtt írta alá a válási papírokat, míg férje, Kurt Iswarienko a dokumentumokat a halála napján, július 13-án látta el kézjegyével. A People magazin által megszerzett bírósági dokumentumok szerint a házasságuk felbontására vonatkozó beadványt bíróságon kívül, kölcsönös megegyezés alapján zárták le.

A válási procedúra nem indult ennyire békésen, Doherty még a hónap elején azt állította, hogy Iswarienko azért akarja elhúzni a folyamatot, mert bízik abban, hogy a színésznő közben meghal. Iswarienko ügyvédje ezt az állítást természetesen tagadta, mondván, hogy 2023 októberében egyezséget ajánlott fel, bizonyítva, hogy megoldást akar találni a békés válás érdekében.

Shannen Doherty és Kurt Iswarienko 13 évvel ezelőtt, még 2011 októberében kötöttek házasságot, a válókeresetet tavaly áprilisában nyújtották be. A színésznőnél kilenc évvel ezelőtt diagnosztizáltak rákot először, évek óta küzdött a betegséggel. Mint ahogy arról a Blikk is beszámolt, Doherty már előre készült a halálára, és már fél éve is pontos elképzelései voltak a temetéséről.