„Drogos énekesnő” ügyében megszűnt az eljárás

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség megszüntette az eljárást az ismert „drogos énekesnővel” szemben, miután sikeresen teljesítette az elterelő programot és pozitív volt a pártfogói felügyelői szolgálat véleménye.

Az énekesnőt 2022. október 27-én mentővel szállították kórházba, miután rosszul lett angyalföldi lakásában. A karján lévő vágások és a toxikológiai vizsgálat során kimutatott nagy mennyiségű kokain miatt került a hatóságok látókörébe. Az énekesnő beismerte a kábítószer-birtoklás vétségét, és vállalta, hogy részt vesz a kábítószer-használat kezelésére irányuló és megelőző jellegű felvilágosító programokon. Ennek eredményeként az ügyészség tavaly nyáron egy évre feltételesen felfüggesztette vele szemben az eljárást és elrendelte a pártfogói felügyeletet.

A pártfogói felügyelet sikeresen zárult, és az énekesnő teljesítette az előírt magatartási szabályokat, így a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség megszüntette az eljárást. Rab Ferenc Levente, a Fővárosi Főügyészség ügyésze szerint az elterelés sikeres volt, és a törvény által meghatározott büntethetőséget megszüntető ok bekövetkezése miatt döntöttek az eljárás megszüntetése mellett.

Azonban a többi négy személy, akiket drogkereskedelemmel gyanúsítanak, továbbra is vizsgálat alatt állnak. Jelenleg egyikük letartóztatásban, egy másik bűnügyi felügyelet alatt áll, míg a többi két gyanúsított szabadlábon védekezik. Az ügyükben két külön nyomozás is folyamatban van. Az énekesnő vallomása alapján eddig négy gyanúsítottat állítottak elő.