Minden anyuka rémálma: rázáródott a tűzforró autó a kétéves gyermekére Komáromban

Komáromban egy kétéves kisfiút zárt be véletlenül az anyukája a kocsiba, amikor a bevásárlás után éppen elindulni készült. A rendőrség gyors beavatkozásának köszönhetően a gyermeket sikerült kimenteni, így komolyabb baj nem történt.

Komáromban egy kétéves kisfiú került veszélyes helyzetbe, amikor az édesanyja véletlenül bezárta őt a parkoló autóba. Az esetet követően az anyuka azonnal értesítette a rendőrséget, akik gyorsan a helyszínre érkeztek és segítséget nyújtottak. A Komárom-Esztergom vármegyei rendőrség Facebook-oldalán tették közzé az esemény részleteit.

Az édesanya a bevásárlás után pakolta be a holmijait a kocsiba, amelyben benne volt az indítókulcs is, majd beültette gyermekét az ülésbe. Az ajtók becsukása után azonban rájött, hogy a jármű lezáródott, a gyermek pedig bent rekedt. A helyzet súlyosságát felismerve azonnal hívta a 112-es segélyhívót.

A rendőrök gyorsan a helyszínre érkeztek, ahol egy őrmester azonnal betörte az autó egyik ablakát, lehetővé téve ezzel, hogy az édesanya kinyissa a kocsit. A gyermeket ijedten, de egyébként sértetlenül szabadították ki, majd a mentők a további vizsgálatok érdekében kórházba szállították.

A rendőrség posztjában felhívják a figyelmet a hőségriadóra is, amely a kánikula miatt van érvényben az országban. A hőmérséklet kedden akár a 42 fokot is elérheti, ami a nyár legmelegebb napját jelentheti. A rendőrség kiemeli, hogy a hőségben különösen veszélyes gyereket hagyni a parkoló autókban, mivel azokban a hőmérséklet pár perc alatt elviselhetetlenül magasra emelkedhet. Azt tanácsolják, hogy ilyen esetekben azonnal hívják a 112-es segélyhívót.