Kiskorúaknak is árult a családi drogbanda, vádemelés Kecskeméten

Vádat emeltek egy kecskeméti drogbanda ellen, amely kiskorúaknak is rendszeresen értékesített kábítószert, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint nyolc vádlottal szemben.

A vádirat részletei szerint egy lajosmizsei család, egy anya és lánya 2018 óta foglalkozott kábítószer-kereskedelemmel, elsősorban egy új pszichoaktív anyagot, amelyet "kristály" fantázianéven ismernek, árultak. A családi vállalkozásba később a nő fia is bekapcsolódott, aki börtönből szabadulva futárként vett részt az ügyletekben, és egy másik rokont is bevonva folytatták a tevékenységet.

A drogot egy kiterjedt hálózaton keresztül, valamint további rokoni kapcsolatok segítségével értékesítették, ahol a rokonok viszonteladóként dolgoztak, és saját lakókörnyezetükben terjesztették a kábítószert. A vádlottak közül többen többször is kiskorúaknak adtak el kábítószert, akár évente több száz alkalommal.

Az ügyészség a család egyik tagját, a többszörösen visszaeső férfit bűnszövetségben való részvétellel, valamint őt és társait jelentős mennyiségű pszichoaktív anyaggal való visszaéléssel vádolja. A bűnösség kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.