Kisbusz sofőrjét tévesztették meg és loptak el tőle kétszázezer forintot

Egy gyanútlan sofőr a M1-es sztráda egyik pihenőjében parkoló kisbuszában tartózkodott, amikor csalók 200 ezer forintját lopták el. Hiába próbálta őket követni, nem érte utol őket, de a rendőrség később elfogta a tolvajokat.

Július 4-én éjfél után egy kisbusz sofőrje éppen járművében tartózkodott, amikor egy férfi leszólította. Az illető azt állította, hogy autója meghibásodott, és arra kérte a sofőrt, hogy nézze meg vele. Miközben a sofőr az idegen férfival volt elfoglalva, annak társa kihasználta az alkalmat, és átkutatta a kisbuszt, ahonnan egy kistáskát tulajdonított el, 200 ezer forinttal a belsejében.

A sofőrnek gyanús lett az idegen viselkedése, és amikor visszatért a kisbuszához, látta, hogy egy másik férfi elrohan a helyszínről, majd gyorsan távoznak a korábban "lerobbant" autóval. A sofőr még megpróbálta őket követni, de nem sikerült utolérnie őket, ezért értesítette a rendőrséget.

A rendőrök július 14-én, este fél tizenkettőkor azonosították és elfogták a bűncselekményhez használt gépkocsit az M1-es autópálya 135-ös kilométerszelvényénél. A járműben két román állampolgárt találtak, akiket a tíz nappal korábban történt lopással gyanúsítanak. A 19 és a 24 éves férfiakat előállították a Komáromi Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgatták ki őket, és lopás bűntette miatt eljárás indult ellenük.