A Diósgyőr a FIFA-hoz fordult volt edzője ügyében

A Diósgyőri VTK csalás miatt feljelentést tesz a labdarúgócsapat korábbi vezetőedzője, Kuznyecov Szergej ügyében.

A klub honlapjának beszámolója szerint Kuznyecov Szergej jogi képviselői a februári menesztés után eljárást kezdeményeztek a FIFA-nál, amely erre reagálva ideiglenesen kizárta a miskolci klubot az átigazolásokból. Dányi Szilárd, a DVTK jogi képviselője elmondta, hogy a FIFA-hoz benyújtott dokumentumokban nem szerepelt Kuznyecov magyar állampolgársága, ami megtévesztő lehetett a nemzetközi szövetség számára, mivel így a jogvita a magyar nemzeti jog hatálya alá tartozna, nem a FIFA-é alá. Kuznyecov emellett munkaügyi pert is indított a klub ellen Magyarországon.

Bajúsz Endre, a DVTK sportigazgatója szerint a klub minden lehetséges lépést megtesz, hogy a FIFA döntését megváltoztassa. Hozzátette, hogy ha a fellebbezések nem vezetnek eredményre, vagy nem elég gyorsan, a klub mégis biztosítani fogja a játékosoknak a játékengedélyt, így a csapat szakmai működését ez az ügy nem fogja befolyásolni.

A Diósgyőri VTK a 2023–2024-es OTP Bank Liga idényét hetedik helyen zárta, és három nappal a tavaszi szezon kezdete előtt bontott szerződést Kuznyecovval, aki 2022 őszén érkezett a klubhoz. A szerződésbontás oka az volt, hogy "senki nem lehet fontosabb, mint a klub".

(MTI)

Ajánlókép: Szergej Kuznyecov a ZTE–Diósgyőr mérkőzésen a ZTE Arénában Zalaegerszegen 2023. augusztus 18-án. (Fotó: MTI/Katona Tibor)