A rimóci férfi garázdaságának krónikája

Hétfőn került rendőrkézre az a rimóci férfi, aki hónapokon át garázdálkodott, lopott és rongált a nógrádi kisvárosban. A szécsényi rendőrök által előállított 23 éves elkövető januártól kezdve okozott károkat és szedett magának zsákmányt.

A férfi ámokfutása januárban indult, amikor egy családi ház ajtaját felfeszítette, onnan mosógépet, centrifugát, pálinkát és hat poharat tulajdonított el. Az áprilisi incidens során először a lakóhelyén található szelektív hulladéktároló konténer fedelét törte le, majd egy ház kerítését rúgta szét olyan erővel, hogy az hegesztésnél szétesett, a betonlábazatból pedig két tartóoszlop is kiszakadt. Ezzel összesen 160 ezer forintos kárt okozott, amiből a szelektív tárolóban hatvanezer, míg a kerítésben közel százezer forint kárt tett.

Két nappal később egy fűkaszát lopott el egy rimóci ház fészeréből, amelyet darabokra tört, miután nem sikerült beindítania. A férfi állítása szerint ezzel maszek munkát akart végezni, a kár értéke közel ötvenezer forint volt.

Május végén egy bálba szeretett volna eljutni, ezért ellopta egy ismerősének az autóját, de már a kiállásnál megrongálta egy másik parkoló kocsi oldalát, majd az árokba hajtott. A baleset után elmenekült, és megpróbált beindítani egy másik nyitott autót, de ez nem sikerült neki. A férfi buszozni nem akart, ezért úgy gondolta szerez egy autót. Elment az egyik falubelije házához, akiről tudta, hol tartja a két autójának pótkulcsait és megszerezte azokat. Először mind a két járművet átnézte, talál-e bennük értékeket, majd az egyikkel elindult a bálba. Nem jutott el, mivel már a kiállásnál gondjai adódtak. Először a másik ott parkoló kocsi oldalát húzta végig, majd az utcára érve a lakóházzal szemközti árokba hajtott. A férfi elszaladt, azonban nem futott messzire, ugyanis meglátott a közelben egy nyitott autót. A kocsiban a slusszkulcs is benne volt, azonban ezzel sem jutott el a rendezvényre, mert nem tudta beindítani.

Júniusban tovább folytatta a lopások sorát, egy falubeli házról levágott és elvitt egy fűtőcsövet, ezzel is közel ötvenezer forintos kárt okozva.

A rendőrség végül július 15-én tudta csak kézre keríteni a férfit, aki így több hónapig garázdálkodhatott Rimócon. A Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai a férfit elfogták és előállították. Garázdaság vétség, rongálás vétség, lopás bűncselekmények és jármű önkényes elvétele bűntett miatt kihallgatták és őrizetbe vették. A gyanúsított elismerte a bűncselekményeket. A rendőrök indítványozták a férfi letartóztatását.