Az Apple szoftveres újdonságainak nyilvános bétaverziói

Mától elérhetővé váltak az Apple legújabb szoftveres frissítései, így a felhasználók már hozzáférhetnek az iOS 18, az iPadOS 18, a watchOS 11 és a macOS Sequoia nyilvános bétaverzióihoz.

Az Apple Beta Software Programban való regisztráció után bárki kipróbálhatja az új operációs rendszereket, amelyek számos újítást tartalmaznak. Az iOS 18 például több kontrollt ad a felhasználóknak a kezdőképernyőn, lehetővé téve az appok és widgetek szabadabb elhelyezését, valamint az ikonok színének megváltoztatását. A Vezérlőközpont újratervezése egyszerűbbé teszi a gyakran használt alkalmazások elérését, a Fotók és az Üzenetek alkalmazások is jelentős frissítéseken estek át.

Az iPadOS 18 egy régóta várt számológép alkalmazást is magában foglal, amelybe rajzolási funkció is beépítésre került. A macOS legfontosabb újítása az iPhone Mirroring funkció, amely lehetővé teszi a telefon képernyőjének megtekintését és vezérlését Mac számítógépről, bár ez Európában valószínűleg nem lesz elérhető még az év végéig. Emellett egy új, dedikált jelszókezelő alkalmazás is érkezik, amely a bizalmas információk védelmét szolgálja.

A frissítések telepítéséhez először is regisztrálni kell az Apple ID-t az Apple Beta Software Programban, majd a Beállítások menüpont alatt az Általános, majd a Szoftverfrissítés opciókra kattintva elérhetővé válik a Béta frissítések menü, ahol a Nyilvános béta lehetőség kiválasztásával megkezdődhet a telepítési folyamat.

: Engadget