Új funkciókkal bővül a YouTube Music alkalmazás

Fontos újításokat jelentett be a YouTube Music, amelyek célja, hogy a mesterséges intelligencia segítségével még kényelmesebbé tegyék a felhasználói élményt, a Verge információi szerint.

A Spotify-hoz hasonlóan a YouTube Music is bevezeti azt a lehetőséget, hogy a felhasználók leírás alapján hozhassanak létre lejátszási listákat. Elegendő lehet például egy zenekar stílusát, egy ismert dal címét vagy egy bizonyos korszakot megadni, és a rendszer a keresési feltételek alapján összeállítja a listát.

Az alkalmazás másik új funkciója a dúdolással történő zenekeresés, amelyet korábban a Shazamnál már teszteltek. A felhasználók dúdolhatnak vagy énekelhetnek, és a rendszer felismeri a dallamot, függetlenül attól, hogy éppen hol szól a zene. Ez a funkció mind Android, mind iOS operációs rendszeren elérhető lesz, és a keresési menüben, egy hullámos ikon alatt található majd meg.

Az amerikai tesztek alapján az új dúdolós keresési funkció mindenki számára elérhető lesz, míg a leírás alapján történő lejátszási lista készítés kizárólag a prémium előfizetők számára lesz elérhető.