Alex Soros állítólagos fenyegetése Donald Trump felé

Az Origo és a Gateway Pundit cikkei szerint Alex Soros egy januári tweetjében fenyegette meg Donald Trump volt amerikai elnököt, egy The Atlantic-cikkhez csatolt képpel, amely egy golyóval átütött üveget ábrázol.

Az Origo a Gateway Pundit cikkére hivatkozva azt sugallja, hogy Soros Alex egy januári tweetjével fenyegette meg Donald Trumpot. A tweet egy The Atlantic-cikkre mutató linket tartalmazott, amelyhez egy olyan kép kapcsolódott, amely egy golyóval átütött üveget ábrázolt. Az Origo és a Gateway Pundit értelmezése szerint ez a kép fenyegetést jelenthetett volna Trump felé. Azonban a tweet maga a bűnözési és inflációs válságról szóló elméletekről számolt be, és nem Soros Alex választotta a képet, hanem az automatikusan megjelenő The Atlantic-cikk képe volt ez.

A Gateway Pundit, amelyre az Origo hivatkozik, egy szélsőjobbos weboldal, amelyet gyakran álhírek terjesztésével vádolnak. A Politifact szerint a portál cikkeinek 61 százaléka tartalmaz valótlanságokat, és csupán 6 százalékuk tekinthető igaznak vagy nagyrészt igaznak.

A Donald Trump elleni merénylet után készült fotók gyorsan megjelentek különböző kínai online ruhaboltokban, mint például a Taobao és a JD.com kínálatában, ahol pólók formájában kerültek értékesítésre. Azonban ezeket a termékeket rövid időn belül visszahívták, ami a BBC szerint a kínai piac szigorú ellenőrzésével állhat összefüggésben. A merénylet utáni fotókkal ellátott pólók népszerűsége jelzi, hogy a kínai vállalkozók évek óta próbálnak pénzt keresni a Trump iránti érdeklődésen, és bár ezeket a termékeket már nem lehet kapni, még mindig sok Trump-merch-et árulnak, többek között karikatúrájával ellátott zoknikat és bögréket, valamint MAGA-sapkákat. A merénylet utáni fotókkal ellátott termékeket a Lazada és a Shopee délkelet-ázsiai e-kereskedelmi platformokon is meg lehetett találni, és az internetes fórumokon az Egyesült Államokból is árulnak hasonló pólókat, néhányukat különféle feliratokkal ellátva, mint például „A vezetők soha nem halnak meg” vagy „Bullet Proof” (golyóálló).