Megtalálták a Tenerifén eltűnt brit fiú holttestét

Majdnem egy hónapig tartó keresés után a spanyol hatóságok megtalálták Jay Slater, a 19 éves brit fiú holttestét, aki Tenerife szigetén tűnt el júniusban.

A Lancashire-ből származó fiatal a barátaival egy zenei fesztiválra utazott, amelyet Los Christianos városában rendeztek meg. Slater utoljára a Rural de Teno nemzeti parkban sétálva látható volt, ahonnan déli irányba indult vissza a nyaralóba, amit társaival bérelt. A hatóságok szerint a fiú valószínűleg lezuhant egy szikláról, ami halálát okozta.

A spanyol rendőrség július 15-én reggel találta meg az emberi maradványokat abban a nehéz terepviszonyokkal rendelkező nemzeti parkban, ahol Slater eltűnt. A keresés során drónokat, keresőkutyákat és helikoptert is bevetettek, és több brit önkéntes is a szigetre utazott, hogy segítsenek a fiú felkutatásában. A helyiek szerint a parkban könnyű elveszni a sűrű növényzet és a szurdokok miatt.

A tenerifei bíróság szóvivője elmondta, hogy a boncolás során megvizsgált ujjlenyomatok megerősítették, hogy a holttest a 19 éves Jay Slateré. A sérülései alapján arra következtettek, hogy a fiatal lezuhant egy szikláról.

A fiú eltűnésekor egy brit civil szervezet közzétette Slater fényképét a Facebookon, hogy elősegítse a kutatást. A fiú a szállás tulajdonosának nővérével beszélt utoljára, érdeklődve a buszok indulási idejéről Los Christianosba. Slater a barátaival is telefonon beszélt, akiknek elmondta, hogy elveszett, szomjas, és a telefonja hamarosan lemerül. Utoljára azokkal a férfiakkal láták, akikkel a fesztiválon ismerkedett meg.

A fiatal június 17-én szívódott fel, miután egy átbulizott éjszaka után lekéste a buszát, ezért úgy döntött, a veszélyes, sziklás hegyvidéken keresztül hazagyalogol. A 19 éves Slaternél nem volt víz és egy idő után a telefonja is lemerült, a mobil utoljára egy ösvény közeléből küldött jelet a nemzeti parkból.

A fiú édesanyja közleményében kritizálta azokat az online terjedő összeesküvés-elméleteket, amelyek fia eltűnésével kapcsolatosak voltak. Az eltűnt személyek családjait támogató jótékonysági szervezet, amely együttműködött a Slater családdal, már akkor közölte, hogy a holttestet a 19 éves férfi holmijával és ruháival együtt találták meg.