Új funkció érkezik a Windows 11 Start menüjébe

A Windows 11 Start menüje hamarosan egy hasznos újítással bővülhet, amely megkönnyíti a telepített alkalmazások áttekintését egy új kategórianézet segítségével.

A Microsoft folyamatosan fejleszti a Start menüt, amely a Windows 8.1 óta jelentős változásokon ment keresztül, és a Windows 10-ben is kapott újításokat. A Windows 11-ben tovább csiszolták, de a felhasználók szerint még mindig van hova fejlődni, különösen a teljesítmény és a felépítés terén.

A Windows 11 bétájában egy PhantomOfEarth nevű tesztelő észrevett egy új funkciót, amely a Start menü kategórianézetét mutatja be. Ez a nézet lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy legördülő menüből válasszák ki, hogyan szeretnék látni az alkalmazásokat, például kategóriák szerint rendezve (zene, szórakozás, navigáció stb.), vagy rácsnézetben, ahol az alkalmazások ikonokként jelennek meg, mintha egy mappában lennének.

Jelenleg a kategórianézet még nem működik teljesen, csak néhány előre beállított kategória látható, és az ikonok helyett színes négyzetekkel jelölték az alkalmazásokat. Ez arra utal, hogy a fejlesztés még korai szakaszban van, és nem valószínű, hogy a közeljövőben elérhető lesz a rendszer közhasználatú változatában.

Az új nézet bevezetésével a Windows 11 Start menüje várhatóan átláthatóbbá válik, megkönnyítve ezzel a felhasználók számára a telepített alkalmazások kezelését.