Egy világhírű könyvsorozat szerzője is feltűnik az MCC Feszten

Külföldi szakemberek is várják a látogatókat a Mathias Corvinus Collegium (MCC) háromnapos fesztiválján Esztergomban, amely augusztus 1. és 3. között kerül megrendezésre.

Az esztergomi rendezvényen tavaly összesen 47 ezer fesztiválozó vett részt, akik 120 színpadi program közül választhattak, 250 szakmai előadóval és 100 kiállítóval találkozhattak. Idén is izgalmas szakmai beszélgetésekkel és világhírű külföldi szakemberek előadásaival várják a résztvevőket. Az MCC Feszt ebben az évben negyedik alkalommal nyitja meg kapuit a nyári rendezvényre.

A fesztivál egyik kiemelt témája a zöldenergia és az éghajlatváltozás. A "Hogyan gondolkodjunk az éghajlatváltozásról és a zöld energiáról?" című panelbeszélgetésen Johan Gardebo, Liliana Smiech és Ralph Schoellhammer boncolgatják majd ezt a problémát, és próbálják megmagyarázni az éghajlatváltozás és a társadalom közötti összefüggéseket.

A mesterséges intelligencia térnyerése is terítékre kerül a fesztiválon, Stefano da Empoli és Brent Barron előadásában, akik a technológia fejlődésének hatásait és a társadalomra gyakorolt következményeit fogják megvitatni.

A Selyemutak című világhírű könyvsorozat szerzője is az előadók között van

A világpolitikai változások és a többpólusú világrend kialakulásának hatásait a "Viharos tengereken: Globális kilátások 2024-re és azon túl" című panelbeszélgetésen elemzik majd. Az előadók között lesz Peter Frankopan, Gamal M. Selim, C. Raja Mohan, Rudolf Adam és Jing Long, akik a globális kihívásokat és kilátásokat fogják megvitatni.

A fesztivál teljes programja az alábbi linken érhető el, és az Index is beszélgetett a közelgő esemény szervezőivel.