Szabó Simon meglepetés szülinapi partit rendezett Balogh Edinának

Balogh Edina meghatódottan vette tudomásul a szerelme, Szabó Simon által szervezett meglepetés születésnapi partit. A színésznő a 40. születésnapját ünnepelte, és a különleges eseményen a barátai is részt vettek.

Balogh Edina és Szabó Simon kapcsolata egy újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen nemrégiben költöztek össze egy kertvárosi otthonba, amelyet közösen kezdtek el berendezni. A házban még vannak félkész részek, de a színésznő szerint a végeredmény meseszép, kandallóval és zongorával is büszkélkedhetnek, továbbá az édesanya festményei is helyet kaptak a falakon.

A pár nemrég Olaszországban ünnepelte évfordulóját, és most egy újabb alkalom adódott a megünneplésre: Balogh Edina 40. születésnapja. Szabó Simon meglepetés bulit szervezett, amelyre a legközelebbi barátokat is meghívta, és egy kertipartit rendeztek. Edina a megható pillanatokat Instagram-oldalán is megörökítette, ahol egy romantikus fotót osztott meg, amelyen éppen Simon ölében ül. Az ünnepelt színésznő az olaszországi utazás során észrevette, hogy a helyi Fanta íze jelentősen eltér a magyar változattól, ami később a Coca-Cola által is megerősítésre került: az olasz Fanta több mint dupla annyi narancslét tartalmaz, mint a magyarországi, 12 százalékot, míg a magyar változatban csak 5 százalék a valódi narancs. A Pénzcentrum cikke szerint a görög Fanta még ennél is több, négyszer annyi narancsot tartalmaz, mint a magyar változat, míg a magyar Fanta összetétele 2017 óta csökkent a narancslé tartalmában.

A színésznő így nyilatkozott az eseményről: "Nehéz bármit is mondani, ez egy nagyon kerek szám... Talán csak annyit, hogy még soha nem volt meglepetés bulim, csodálatos érzés volt megélni, hogy a barátaim, a családom és a szerelmem együtt dolgoztak ezekért a pillanatokért... Örökké emlékezni fogok erre a születésnapra!... Csak hála és boldogság van a szívemben, mert a legnagyobb kincs a világon enyém, amikor szeretsz és szeretnek! Köszönöm NEKTEK, hogy vagytok nekem!". Simon is megosztotta a szerelmes képet az Instagramon, és csupán ennyit fűzött hozzá: "Boldog szülinapot Baby", amiből kiderül, hogy becézgeti kedvesét.

A Nébih szerint az eltérő receptúrák nem törvénytelenségek vagy átverések eredményei, hanem jogszerű és objektív okokkal indokolhatók, például nemzeti jogszabályok és fogyasztói elvárások miatt. Magyarországon nincs szabályozás az üdítőitalok gyümölcslé-tartalmára vonatkozóan, míg más országokban létezik ilyen. A gyártók az adott ország ízpreferenciáihoz igazítják a termékeiket. A Coca-Cola megerősítette, hogy Európa-szerte eltérő lehet a Fanta gyümölcstartalma, és hogy ez összhangban van az érvényes helyi szabályozásokkal. A NÉBIH korábban összehasonlította az Ausztriában és Magyarországon kapható üdítőt, és megállapította, hogy az osztrákban kevesebb volt a narancslé, mint a magyarban, valamint hogy a magyar fogyasztóknak jobban ízlett a helyi termék. Az Agrárszektor főszerkesztője, Braunmüller Lajos szerint a gyártók igyekeznek földrajzilag észszerű távolságból beszerezni az alapanyagokat, és az egyes gyártóhelyeken az egymással helyettesíthető, helyben rendelkezésre álló anyagokat használják, ami magyarázatot adhat az eltérésekre. A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének (FEOSZ) ügyvezető elnöke, dr. Baranovszky György szerint azonban ez az egész megtévesztő kereskedelmi gyakorlatnak minősül mind az Uniós mind a hazai szabályozás alapján, mivel „egy árut az egyik tagállamban akként forgalmaznak, hogy az megegyezik egy más tagállamban forgalmazott áruval, miközben az utóbbi áru összetételében vagy jellemzőiben jelentős eltérések vannak”. A Nébih útmutatót állított össze a vonatkozó jogszabályok egységes értelmezése, valamint az érintett élelmiszer-vállalkozók és a fogyasztók segítő tájékoztatása érdekében.