Spanyolország legyőzte Angliát az Európa-bajnokság döntőjében

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság döntőjében Spanyolország 2–1-re legyőzte Angliát, amelynek drukkerei a 2018-as világbajnokság óta folyamatos csalódásokat élnek át. Gareth Southgate vezetőedzői pozíciója is kérdésessé vált, míg a spanyoloknál Luis de la Fuente frissességet és új taktikai víziót hozott a csapatba.

A berlini Olimpiai Stadionban megrendezett döntőben a spanyol válogatott megérdemelten szerezte meg az aranyérmet. Az Index Sportcast legújabb adásában Borbély Imre, az xfb Analytics elemzője és Borbély László, az Index berlini tudósítója elemezték a mérkőzés kulcsmomentumait és a győztes stratégia elemeit.

A mérkőzésen a spanyolok támadójátéka kiemelkedő volt, amelyben Aymeric Laporte is fontos szerepet játszott, annak ellenére, hogy a szaúdi bajnokságban nem teljesített a legjobban. A döntő első félidejében Bukayo Saka és társai kiemelkedően játszottak, de a második félidőben már kevésbé voltak hatékonyak.

A mérkőzés végeredménye Spanyolország–Anglia 2–1 lett, ahol a spanyolok góljait N. Williams és Oyarzabal szerezték, míg az angolok egyetlen találatát Palmer jegyezte. A találkozót 71 000 néző tekintette meg a berlini Olimpiai Stadionban.

A mérkőzés után felmerült a kérdés, hogy Gareth Southgate-nek mennie kellene-e az angol válogatott kispadjáról az újabb ezüstérem után. Emellett a spanyol válogatott öltözői egységét Luis de la Fuente személyisége és utánpótlásban elért sikerei is erősítették.

Az Index Sportcast korábbi adásait az Index oldalán lehet elérni.

: Index