Sápi Vivien: Az internetes népszerűség titkai és árnyoldalai

Sápi Vivien, aki 800 ezernél is több követővel büszkélkedhet a TikTokon, továbbra is egy átlagos lánynak vallja magát, annak ellenére, hogy mára az egyik legismertebb magyar internetes tartalomgyártóvá vált. Az Index TikTalk című műsorának első adásában mesélt arról, hogy miként hatott életére a váratlanul érkező népszerűség és milyen kihívásokkal kell szembenéznie egy influenszernek.

Sápi Vivien eredetileg agrármérnöknek készült, de az egyetemi tanulmányok befejeztével ráébredt, hogy más úton találhatja meg a boldogságot, így légiutas-kísérőként kezdett el dolgozni. A repülőgépek világából a pandémia időszakában kényszerült visszatérni a földi létbe, miután elveszítette állását. Ám ebben az időszakban kezdett el növekedni a népszerűsége a TikTokon, ami máig is tartó sikert hozott számára.

A műsorban Sápi Vivien többek között arról is beszélt, hogy milyen motivációk vezérelték az internetes tartalomgyártásba való belekezdésnél, és hogyan kezeli az online térben érkező kritikákat. Emellett tanácsokat is adott azoknak a fiataloknak, akik hasonlóan az influenszeri pályára szeretnének lépni. Beszédtéma volt a felelősségvállalás, a függőség, valamint az, hogy milyen érzés a karácsonyfa árnyékában vitatkozni a kommentelőkkel.

Az Index TikTalk című műsorának első adásában Sápi Vivien személyes történetein keresztül betekintést nyújtott az influencer-lét mindennapjaiba és kihívásaiba.