Ralf Schumacher szerelmi élete és családi támogatása

David Schumacher, Ralf Schumacher fia, érzelmes üzenetben fejezte ki örömét és támogatását apja iránt, miután az volt Forma-1-es versenyző nyilvánosságra hozta, hogy meleg.

Ralf Schumacher, a híres Forma-1-es pilóta, Michael Schumacher öccse, vasárnap este Instagramon tett közzé egy bejegyzést, amelyben felfedte a homoszexualitását. Ez a lépés jelentőségteljes volt, tekintettel arra, hogy jelenleg nincs nyíltan meleg pilóta a Forma-1-ben, és Mike Beuttler óta, aki 1974 és 1976 között versenyzett, nem volt ismert meleg versenyző a sportágban.

A bejelentésre számos hozzászólás érkezett, de kiemelkedő volt David Schumacher, Ralf fia reakciója. A 22 éves fiatal a következőket írta: „Nagyon örülök, hogy végre találtál valakit, akivel láthatóan nagyon jól és biztonságban érzed magad, mindegy, hogy férfi vagy nő, én száz százalékban melletted állok, Papa, minden jót kívánok nektek, és gratulálok.” Ralf Schumacher jelenlegi párja, a francia Etienne, akivel már két éve együtt van, és aki vállalkozásmenedzserként dolgozik, valamint Ralf üzleti menedzserével is egyben.

David Schumacher Ralf Schumacher és volt felesége, Cora Schumacher közös gyermeke. A házaspár 2001 és 2015 között volt házas, de már 2009 óta külön élnek. A német sajtó szerint Ralf és fia között rendkívül szoros a kapcsolat, jelenleg is együtt élnek Salzburgban. Ralf Schumacher, aki 180 Forma-1-es futamon indult és hat futamgyőzelmet szerzett, aktívan támogatja fia versenyzői pályafutását, aki jelenleg az ADAC GT Masters sorozatban versenyez.

Ralf Schumacher és Etienne kapcsolatát Carmen Geiss, német színésznő és Ralf közeli barátja is megerősítette, elmondása szerint a pár Monacóban találkozott először. Etienne jelenleg Nizzában él, ami mindössze 30 percre található Monacótól, és gyakran ingázik a dél-afrikai Fokváros és Nizza között. A kapcsolat kezdete óta Etienne a korábbi pilóta ügyeit is intézi. A Daily Mail által közzétett képek alapján már jól látható a szerelmes férfi arca is.

Ralf azonos nemű kapcsolatának híre közel egy évtizeddel azután érkezett, hogy 2015-ben szakított volt feleségével, Cora Brinkmannal, akivel 14 évig voltak házasok. Ők ketten még 2001-ben kötötték össze az életüket, mielőtt kilenc évvel ezelőtt elváltak volna.