Ördög Nóri Toszkánai Kabrió Kalandjai

Az Audi S5 kabrióval tett toszkánai utazás során Ördög Nóra és Nánási Pál élményeit osztotta meg a Blikkkel, amely során a műsorvezető a nyitott tetős autózás szabadságérzetét és a 354 lóerős motor adta vezetési élményt emelte ki.

Az Audi S5 nem mindennapi jármű, különösen a nyitható tetős változat, amelyet Ördög Nóra és Nánási Pál Toszkánáig vezetett. A műsorvezető szerint a kabriózás egyedülálló szabadságérzetet nyújt, és ez az érzés független az évszaktól, hiszen ősszel is élvezetes a friss levegő az arcon egy meleg sapkában.

Toszkánát Ördög Nóra a kabriózásra teremtett vidéknek nevezte, és bár az időjárás nem mindig kedvezett az utazás során, az élmény így is felejthetetlen maradt számára.

Az Audi S5 modell története 2007-re nyúlik vissza, amikor az A5 első generációja jelent meg, majd 2009-ben az S5 bemutatkozott a frankfurti autókiállításon, és 2010-ben kezdődött a forgalmazása. A második generáció 2016 óta van jelen a piacon, 2019-ben pedig egy faceliftet is kapott. Az S széria jellemzője az összkerékhajtás, az S5 pedig egy 354 lóerős, háromezres TFSI motorral rendelkezik, amely 500Nm maximális nyomatékot produkál, és az 1840 kilogrammos autó 5,1 másodperc alatt gyorsul fel száz kilométer/órás sebességre.

Ördög Nóra szerint, ha lehetne, a kabriószezont kora tavasztól késő őszig terjesztené ki.

A csomagteret illetően, Ördög Nóra elmondta, hogy felcsukott tetővel az S5 370 literes csomagteret kínál, de ha lenyitják a tetőt, ez a tér kisebb lesz. A műsorvezető szerint ketten utazva nem okozott problémát a csomagtér mérete, mivel a hátsó ülést is kihasználták, és a tető nyitogatása sem jelentett komoly áldozatot az autózás élményéhez képest.

Az S5 teljesítményét Ördög Nóra lenyűgözőnek találta, külön kiemelve a motor hangját és a vezetési élményt, amit az autó nyújtott.