Orbán Balázs: Trump tudta, hogy minden történni fog

„A merénylet előtt két nappal vacsoráztunk Trump elnökkel, tisztában volt vele, hogy mindent megtesznek majd azért, hogy ne tudjon visszatérni és rendet tenni. De már akkor látszott, hogy olyan erő és lendület van benne, hogy nem fogja olcsón adni a bőrét. Szerencsénkre így is lett” - mondta Orbán Balázs a republikánus elnökjelölt ellen elkövetett merényletkísérletről.

Orbán Balázs beszámolt arról, hogy Donald Trump volt amerikai elnökkel közös vacsorájuk során Trump tisztában volt azzal, hogy ellenfelei minden lehetséges módon megpróbálják majd akadályozni a politikai visszatérését. Orbán szerint Trumpban azonban ekkor is megvolt az a kitartás és energia, amelyre szüksége van a küzdelemhez.

A magyar miniszterelnök egyik beosztottja, Orbán Balázs kifejtette, hogy bár az FBI még nem tudja, miért lőtt a támadó, a magyarok jól ismerik a háborús propaganda természetét. Szerinte a békepárti hangok elhallgattatása vagy diszkreditálása érdekében semmi sem drága, és ez a közéletben olyan hullámokat vet, amelyek sorra erőszakos cselekményekhez vezetnek.