Nicolas Cage új filmje, a Longlegs – A rém óriási sikert arat

Nicolas Cage legújabb horrorfilmje, a Longlegs – A rém már az amerikai mozikban debütált, és a nyitó hétvégén több mint 22,6 millió dolláros bevételt ért el, ami figyelemre méltó a film alacsony, kevesebb mint tízmillió dolláros gyártási költsége mellett.

A Longlegs – A rém nemcsak hogy jól teljesített a pénztáraknál, de a Screen Daily szerint független horrorfilmként rekordot is döntött, még ha nem is sikerült megelőznie a Gru negyedik részét, amely majdnem ötvenmillió dolláros bevétellel lett a hétvége legnagyobb sikere. A Longlegs – A rém így a A fekete ruhás nő 2, a 2019-es Gyerekjáték és Ari Aster Örökség című filmjei mögött a legtöbb bevételt elérő független horror lett.

A film középpontjában Lee Harker, egy ifjú és tehetséges FBI ügynök áll, akit Maika Monroe alakít, és egy sorozatgyilkos után nyomoz, akinek szerepét az Oscar-díjas Nicolas Cage játssza. A kritikusok szerint a történeti hasonlóságok miatt a film összehasonlítható a A bárányok hallgatnak című klasszikussal, bár a két mű között számos különbség is felfedezhető. A Longlegs – A rém előzetese alapján a klasszikus horror-thriller elemek keverednek a modern borzongató műfajokkal és a független művészfilmek erős vizualitásával.

Nicolas Cage a Longlegs – A rémben ismét egy szélsőséges karaktert formál meg, és ez az első filmje hosszú idő után, amely egyaránt meggyőzte a szakmát és a közönséget. A színész 2023-ban hat különböző filmprojektben vett részt, köztük egy cameo, négy főszerep és egy kiemelt szerep formájában. A Longlegs – A rém a harmadik filmje idén, és a trailerben való szinte teljes hiánya csak fokozza a rajongók várakozását.

A film további szereplői között találjuk Maika Monroe-t, aki már több horrorfilmben is bizonyított, valamint Blair Underwoodot, aki olyan filmekben szerepelt, mint A bevetés szabályai és a Deep Impact. Maika Monroe nevét 2014-ben ismerték meg a horrorrajongók a Valami követ főszereplőjeként, de ugyanebben az évben mutatták be a The Guest című thrillerét is, amit megannyi horrorfilm követett (Tau, Gazfickók, Valaki figyel, Túlvilági megszállottság).

A Longlegs – A rém Oz Perkins negyedik horrorfilmje, de az első, amely nálunk is moziforgalmazásba kerül. Perkins, akinek apja a Psycho főszereplője, Anthony Perkins volt, ezzel a filmmel a nemzetközi forgalmazó, a NEON eddigi legjobb nyitását érte el, egyben az elmúlt évtizedben bemutatott független horrorfilmek legnagyobb nyitóhétvégi bevételeit produkálta.

Magyarországi premierjére 2024. augusztus 1-jén kerül sor.