Egy másik amerikai városban is lövöldözés volt a Trump-merénylet napján

Legalább négyen meghaltak és kilencen megsebesültek szombat késő este Alabama államban egy birminghami éjszakai klubban történt lövöldözésben.

Szombat este tizenegy óra körül egy eddig ismeretlen férfi kezdett lövöldözni egy birminghami éjszakai szórakozóhely előtt. A kiérkező rendőrök egy holtan esett férfit találtak a járdán, két nő a klubban vesztette életét, és egy másik férfit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba, aki nem sokkal később szintén meghalt – számolt be a CNN.

Truman Fitzgerald, a birminghami rendőrség munkatársa szerint további kilenc embert szállítottak kórházba a helyszínről. A nyomozók jelenleg is azon dolgoznak, hogy kiderítsék a lövések és az áldozatok lelövésének körülményeit. Fitzgerald hozzátette, hogy a szövetségi hatóságok is részt vesznek a nyomozásban.

A hatóságok egyelőre nem tették közzé, hogy ki áll a tragédia mögött, és arról sem érkezett hír, hogy letartóztatták volna a tettest.

A Gun Violence Archive adatai szerint 2024-ben eddig legalább 293 tömeges lövöldözés történt az Egyesült Államokban, amelyek során négy vagy több ember vesztette életét.