Az évszázad esküvője Mumbaiban

Hét hónap előkészület után megtartották Mumbaiban az évszázad esküvőjét, ahol Anant Ambani, India leggazdagabb emberének fia, feleségül vette Radhika Merchantet, egy jelentős gyógyszeripari cég örökösnőjét. A háromnapos, hindu szertartás szerint zajló esküvőn a világ számos híressége vett részt, köztük Bollywood és Hollywood sztárjai, politikusok, sportolók és üzletemberek.

A Jio World Convention Centre adott otthont a pénteki nagyszabású ünnepségnek, amit egy kétnapos ünnepségsorozat követett, és a milliárdos család hétfőn még egy privát ünnepséget is rendezett alkalmazottainak. Az esküvőn a csillogás volt a főszerepben, így nem hiányozhattak a Kardashian testvérek, Kim és Khloé, valamint Nick Jonas és Priyanka Chopra sem, akik mind indiai viseletben ünnepelték az ifjú párt. Tony Blair és Boris Johnson volt brit miniszterelnökök is részt vettek a világraszóló eseményen.

Az amerikai divatvilág képviselői között ott volt Law Roach, Zendaya stylistja, aki egy arany Schiaparelli cipővel egészítette ki öltözetét. Anant Ambani a vőfélyeit 18 karátos rózsaaranyból készült, 90 millió forint értékű Audemars Piguet luxusórákkal lepte meg, amelyeket többek között Shah Rukh Khan és Ranveer Singh bollywoodi színészek is büszkén mutattak be.

A vőlegény családjának ruháit az Abu Jani-Sandeep Khosla divatház készítette, míg az ékszereket Lorraine Schwartz tervezte. A Jio World Convention Centre-t Váránaszi miniatűr változatává alakították át az esküvőre, ahol többek között Priyanka Chopra és John Cena is táncolt, és Daler Mehndi énekes is színpadra lépett. Az esküvő sztárfellépőjéről azonban még nincsenek információk.

Az esküvő költségeit az amerikai Forbes 132-156 millió dollárra (48-56 milliárd forint) becsülte, de Mukesh Ambani, a vőlegény apja és India leggazdagabb embere, aki 116 milliárd dolláros vagyonával a világ 11. leggazdagabb embere, nyilatkozata szerint nem sajnálta a pénzt az utolsó családi esküvőre. Anant Ambani a Reliance energetikai üzletágában dolgozik, míg felesége, Radhika Merchant az Encore Healthcare igazgatótanácsában.

Az esküvői szertartást több hónapos ünneplés előzte meg, amelynek része volt egy háromnapos banzáj Dzsámnagarban és egy másik szertartás Mumbaiban, ahol Justin Bieber is fellépett. Narendra Modi indiai miniszterelnök is áldását adta az ifjú pár frigyére, és a vendéglistán több indiai vezető is szerepelt, köztük az ország korábbi elnöke és több állami miniszterelnök.

Már március elején kiderült, hogy az esküvő nem mindennapi lesz, amikor Rihanna fellépése híre kiszivárgott, aki több slágerét is előadta az előesküvőn. Rihanna koncertjéért állítólag hatmillió dollárt fizettek, ami az Ambani család korábbi, 100 millió dolláros esküvői költéséhez képest nem tűnik soknak, ahol Beyoncé volt a sztárfellépő.