Mészáros Lili, a Next Top Model Hungary győztese új utakon

A Next Top Model Hungary műsorának befejezése óta eltelt időben Mészáros Lili élete jelentős változáson ment keresztül. A 26 éves lány, aki a műsorban nyújtott teljesítményével 10 millió forintos fődíjat, címlapfotózást és egy kétéves exkluzív modellszerződést nyert az Icon Modell Managementtel, most új terveiről és a jövőjéről beszélt.

Mészáros Lili, aki június elején nyerte meg a Magyarország következő topmodellje címet, nemrégiben egy merész fotósorozattal lepte meg követőit. A műsorban is feltűnő Oleg Borisuk fotózta őt, aki egy rövid, fekete parókában és élénk narancs szemfestékkel örökítette meg Lilét. A modell elmondása szerint aggódott a képek megosztó jellege miatt, de a pozitív visszajelzések 99 százalékban megerősítették abban, hogy jó úton halad. Lili szerint fontos, hogy az ember képes legyen elfogadni önmagát, és őszinte dolgokat közvetíteni ebben a "furcsa világban". A Borsnak adott interjúban is kiemelte, hogy bár tartott a negatív visszajelzésektől, szerencsére főleg pozitív kritikákat kapott, és hálás a támogatásért. „Nagyon szerencsés vagyok, ha százalékban kéne kifejezni, úgy mondanám, hogy 99 százalékban pozitív véleményeket kapok és hallok vissza. Féltem, hogyan küzdenék meg azzal, ha rám szabadulna a népharag. Azért résen vagyok, mert egyetlen ballépés elég. De most ezt nagyon jó megélni, jó visszaigazolás arra, amit csinálok” – mondta Lili.

A Next Top Model Hungary forgatásai során is a természetességre törekedett, gyakran smink nélkül mutatta meg igazi arcát. Lili úgy véli, hogy a siker egyik kulcsa az önmagunk elfogadása lehet. A biomérnöknek tanuló szépség korábban is foglalkozott modellkedéssel, de a versenynek köszönhetően új lehetőségek nyíltak meg előtte. Bár az egyetemi tanulmányait szünetelteti, tervei között szerepel a környezetvédelmi szakirány befejezése és a modellkedés ezzel való összekapcsolása, például a textilipari újrahasznosítás területén. „Az egyetemi tanulmányaim most mellékpályára kerültek. Már csak egy év van hátra a környezetvédelmi szakirányon, ezért mindenképpen szeretném majd befejezni, s később ezen a területen helyezkednék el. Fuzionálnám a modellkedéssel: például a textilipari újrahasznosításokra fókuszálnék” – mesélte a fiatal modell.

Mészáros Lili a műsor megnyerésével kapott lehetőségekre koncentrál jelenleg, mint a tartalomgyártás és a modellkedés. Az Icon Model Management segítségével külföldi karrier is szóba jöhet számára. A barátja és családja is támogatja terveit, bár a szülei nehezen viselnék, ha hosszabb időre távol kellene lennie otthonról. Lili szerint a támogató környezet lehet a siker másik kulcsa. „Nagy lépés lenne, de vágyom rá, és szerencsére a környezetem is támogat benne” – mondta hálásan a családjának és párjának.