Koppenhágában jutalmak járnak a jó magatartású turistáknak

Míg más városokban, mint például Barcelonában, a turisták ellen tüntetnek, Koppenhágában a dán fővárosba látogatókat pénzügyi és egyéb ösztönzőkkel próbálják jutalmazni, ha fenntartható és környezetbarát módon viselkednek.

A dán Országos Turisztikai Testület egy klímabarát, fenntartható magatartást elősegítő programot indított, amely hétfőtől kezdve jutalmazza azokat a turistákat, akik nem autót bérelnek, hanem biciklivel vagy tömegközlekedéssel közlekednek, illetve közösségi munkában vesznek részt, mint például kertészkedés vagy szemétszedés a kikötőben és a város parkjaiban.

Azok a látogatók is jutalomban részesülnek, akik saját, újrafelhasználható kávépohárral érkeznek a kávézókba, ők ingyen kapják meg a kávéjukat. Emellett a helyes viselkedés további jutalmakat is magában foglal, mint például egy ingyenes koktél egy teraszbárban vagy plusz idő a város mesterséges sípályáján.

A program szervezői szerint a kezdeményezés fő célja, hogy fenntarthatóbbá tegyék az utazást, és csökkentsék a különbséget a turisták fenntartható viselkedés iránti vágya és a tényleges viselkedésük között.